ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αυτό που (κυρίως) μετράει σήμερα είναι τι θα πει η Ευρωλίγκα για τον Άρη

Έτσι όπως κυλούν οι εξελίξεις στην “μάχη εξουσίας” μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό μέλλον του Άρη, αυτό που σήμερα φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι τι θα ειπωθεί στις επαφές του Νίκου Λάσκαρη με τους επιτελείς της Ευρωλίγκας ως προς την wild card.

Η Ευρωλίγκα έχει ταρακουνηθεί βλέποντας πως είναι πολύ πιθανό να μείνει με τις 16 ομάδες για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να χάσει όλες τις υπόλοιπες, οι οποίες θα προεξοφλούσαν επιτυχία και στο Γιούροκαπ της επόμενης περιόδου.

Αν εν τέλει ισχύσουν όσα λέγονται σήμερα από τις ισπανικές ομάδες και τις ομοσπονδίες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας για στήριξη στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, είναι βέβαιο ότι η Ευρωλίγκα θα κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Εκεί “μπαίνει” στο παιχνίδι ο Άρης. Υπάρχει ήδη το θέμα της wild card αλλά θα πρέπει να δοθεί στην διοίκηση όλο το “τοπίο” για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή η χρονική διάρκεια της παρουσίας των κίτρινων στην κορυφαία διοργάνωση, τα εγγυημένα έσοδα που θα έχουν και φυσικά οι απαιτήσεις της διοργανώτριας αρχής προς την ομάδα.

Εκεί είναι όλο το ζουμί τις επόμενες ημέρες και όχι τόσο στη FIBA, παρότι και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στα παραπάνω ζητήματα.

To Top