“Αυτό που υπήρχε δεν ήταν Άρης! Έπρεπε να καθαρίσει και να ξαναγεννηθεί!”

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης αλλά και τον Άρη μίλησε ο Γιάννης Γιαννιώτας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Ο πρώην παίκτης των “κιτρίνων” στις δηλώσεις του έκανε αναφορά για τραγικά λάθη που έγιναν στον Άρη τη περσινή χρονιά, τονίζοντας συγκεκριμένα την φυγή παικτών με εμπειρία, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση Αγκάνθο και της συμπεριφοράς που έτυχε ο Ισπανός από μέλη του τεχνικού τιμ.

Συγκεκριμένα, είπε:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Δύσκολη κατάσταση αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Μας άφησε μία πικρή γεύση. Ευχόμαστε να μην το ξαναζήσουμε αλλά ήταν κι ένα μάθημα».

Για τη νέα σελίδα της καριέρας του στην Τρίπολη: «Εχω μιλήσει με τον προπονητή μου, θέλω να βρω ρυθμό, να παίξω μπάλα όπως έπαιζα. Υπήρχαν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν πιο ζεστή και νομίζω ότι έκανα μία σωστή επιλογή».

Για το αν δέχτηκε πρόταση από τον ΠΑΟΚ: «Δεν ασχολούμουν εγώ. Το έχω συζητήσει με τον μάνατζέρ μου. Δεν θέλω να μου λέει αν έχει κάποια ενόχληση από κάποια ομάδα. Του είχα πει να μου λέει μόνο όταν υπάρχει πρόταση και είναι κάτι σίγουρο».

Για το αν θα είχε ενδοιασμό να πάει στον ΠΑΟΚ: «Τώρα δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλες ομάδες. Ενδοιασμός είναι μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα είναι μία πρόκληση, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠΑΟΚ αλλά όλα είναι λόγια του αέρα. Είμαι στον Αστέρα και θα κάνω ότι περνάει από τα χέρια μου».

Για το στόχο του στον Αστέρα: «Από τη στιγμή που έχω γυρίσει εδώ, διψάω να παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω εκεί που ήμουν, να βελτιωθώ και να γίνω ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής».

Για το τι δεν πήγε καλά στη Φορτούνα: «Αυτά είναι θέματα προπονητή. Δεν με εμπιστευόταν ο προπονητής, το είχα καταλάβει και όταν ένας ποδοσφαιριστής καταλάβει ότι δεν τον εμπιστεύεται ο προπονητής του εκεί χάνεται η μπάλα. Μου φέρθηκε άψογα, ως επαγγελματίας αλλά δεν ήμουν στα πλάνα του. Θέλω να πάρω παιχνίδια και να τους δείξω τι μπορώ να προσφέρω».

Για το προσεχές ευρωπαϊκό ματς του Αστέρα με την Μπεσίκτας: «Ωραίο ματς, μεγάλη εμπειρία και χρυσή σελίδα για την ομάδα του Αστέρα. Να το ευχαριστηθούμε και να συνεχίσουμε την καλή πορεία».

Για τον ενθουσιασμό που νιώθει στον Αστέρα: «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί βρήκα ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα και έχω βρει τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση».

Για το τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όταν έφυγε από τον Αρη και πήγε στη Φορτούνα: «Το γήπεδο μου έκανε εντύπωση. Είναι 56.000 θέσεων, κλείνει από πάνω, είναι άλλο επίπεδο. Η πόλη στηρίζει πάρα πολύ την ομάδα. Το να μάθεις γερμανική είναι το πρώτο που σου ζητάνε, οπότε έμαθα. Έκανα εντατικά μαθήματα. Στον Αρη πρόλαβα την πρώτη χρονιά και αποστολές, που ήμασταν τρεις-τέσσερις Έλληνες. Θυμάμαι τον Μιχάλη τον Σηφάκη, που μιλούσε ισπανικά. Αυτά ήταν απαράδεκτα πράγματα».

Για την πτώση του Αρη στη Γ’ Εθνική: «Το έλεγα από την αρχή ότι ο Αρης έπρεπε να καθαρίσει και να ξαναγεννηθεί, γιατί τώρα αυτό που υπήρχε δεν ήταν Αρης. Θεωρώ ότι από την πρώτη χρονιά ότι το καταλάβαμε. Και πέρσι έγιναν τραγικά λάθη. Εγώ είχα μιλήσει με τον Αγκάνθο και μου λέει “πώς να παίξω μπάλα όταν βγαίνουν οι άνθρωποι του Αρη (σ.σ. Μούτας) και μου λένε ότι είμαι άχρηστος”. Έδιωξε τον Κοέλιο, τον Παπαστεριανό και τον Παπαζαχαρία και δεν έφερε κανέναν. Γελάει ο κόσμος».

Για τα δρομολόγια του πατέρα του από το Νεοχώρι Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη, για τις προπονήσεις στον Αρη: «Γι’ αυτό ψάχνω να βρω τον εαυτό μου, γιατί έκανα πολλές θυσίες και θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πατέρα μου μέσω της δουλειάς που κάνω».

To Top