Σαρρής: “Γιατί δεν δίνεται αναβολή στον Άρη…”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής μίλησε μεταξύ άλλων για τα θέματα που απασχολούν τον Άρη, με αφορμή το παιχνίδι της εθνικής μας με την Ρουμανία και την πρόταση στον Γιώργο Καραγκούνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Focus 103,6”:

Για τον Άρη: ” Ο Άρης ζήτησε την αναβολή αλλά δεν θα γίνει δεκτή. Θα έχουμε προβλήματα και παράπονα για αθέμιτο ανταγωνισμό από άλλες ομάδες.  Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, παρά μόνο αν δεν λυθεί το θέμα με τα γήπεδα. Έχουμε διαβεβαίωση πως θα δοθεί παράταση των αδειών από τα αρμόδια υπουργεία και λυθεί μέχρι αύριο.

Για το θέμα των μεταγραφών έχουμε δώσει παράταση στον Άρη και στην Δόξα Δράμας για την απόκτηση ελεύθερων παικτών.  Είναι άσχημο να βλέπεις ομάδες του επιπέδου και της ιστορίας του Άρη, της ΑΕΚ, της Λάρισας να παίζουν σε ερασιτεχνικά. Θα πρέπει αυτοί που είχαν τις τύχες αυτών των ομάδων να προβληματιστούν που τις κατάντησαν έτσι. Ο Άρης θα αγωνιστεί σαν ερασιτεχνικό σωματείο και όχι σαν τμήμα αμειβομένων ποδοσφαιριστών.”

Για την ήττα από την Ρουμανία: ” Αυτά συμβαίνουν. Έτυχε να δίνουμε το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι μας απέναντι στην ομάδα με την οποία πιστεύω θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Η ομάδα φάνηκε ανέτοιμη, κάτι που ο προπονητής μου είχε πει και πριν από το παιχνίδι. Έτσι είχαμε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύω θα ρεφάρει η ομάδα με ένα άλλο πρόσωπο και με νίκες στα άλλα παιχνίδια. Ο κ.Ρανιέρι ήταν προβληματισμένος. Είναι έμπειρος και αναγνωρισμένος προπονητής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να βρει τον δρόμο της η ομάδα.”

Για τα σχόλια μερίδας του τύπου: ” Είναι μεθοδευμένα. Με την πάροδο των χρόνων θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα χρωματοποίησης της Εθνικής. Αυτά τα σχόλια δημιουργούν προβλήματα στους παίκτες και τον προπονητή μιας ομάδας. Σύντομα όμως θα καταλάβουν όλοι τι εστί Ρανιέρι και τι θα κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Για την πρόταση στον Καραγκούνη: ” Δεν είναι κάτι καινούριο. Το έχω πει. Υπάρχει ανοιχτή πρόταση. Όταν σταματήσει ως ποδοσφαιριστής υπάρχει θέση στο τεχνικό τιμ των εθνικών ομάδων. Πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και εξαίρετος χαρακτήρας. Η μαχητικότητα, το ήθος και η αγάπη του για την Εθνική ξεπερνάει κάθε άλλον που έχει φορέσει αυτή την φανέλα. Η πρότασή μας έγινε τον Ιούνιο και επειδή πλησιάζει το τέλος των μεταγραφών έγινε μια κουβέντα πριν το παιχνίδι με την Ρουμανία. Περιμένουμε μέχρι την Κυριακή αν ο Γιώργος αποφασίσει να μην συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής είναι ευπρόσδεκτος στην Εθνική. Εγώ θέλω να είναι ο εμπνευστής και να είναι κοντά σε όλες τις Εθνικές. Από την κ15 μέχρι την ανδρών.”

Για τον Χιου Ντάλας: ” Είναι από τους αξιολογότερους παράγοντες μέσα στην ΟΥΕΦΑ. Είναι τιμή που δέχτηκε την πρότασή μας. Ας σταματήσει αυτή η γκρίνια. Με έναν άνθρωπο σαν και αυτόν θα ελαχιστοποιηθούν κάποια φαινόμενα της ελληνικής διαιτησίας.”

Για την έρευνα Κορέα: ” Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της.”

To Top