Αφγανιστάν: Επιστρέφει στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος – Ματαιώθηκε η αποστολή διάσωσης στην Καμπούλ

Με εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Καμπούλ, ματαιώθηκε η αποστολή διάσωσης Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες και το κυβερνητικό αεροσκάφος παίρνει τον δρόμο της επιστροφής.

Πρόωρο και άδοξο τέλος λαμβάνει η ελληνική αποστολή διάσωσης Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες στο Αφγανιστάν, καθώς, με εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών το κυβερνητικό αεροσκάφος επιστρέφει στην Ελλάδα.

Η αποστολή, συνοδεία διπλωματών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων, είχε φτάσει στο Ισλαμαμπάντ, όπου και ανέμενε το “πράσινο φως” προκειμένου να μεταβεί στην Καμπούλ και να συνδράμει στην επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού δεκάδων Αφγανών διερμηνέων και των οικογενειών τους που είχαν βοηθήσει στο παρελθόν τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, με την κατάσταση να είναι τεταμένη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και υπό τον φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Καμπούλ, την ώρα που και οι τελευταίες στρατιωτικές δυνάμεις άλλων χωρών αποχωρούν από την περιοχή, δόθηκε εντολή ματαίωσης της αποστολής από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ έκρινε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ότι θα ήταν αδύνατο να εντοπιστούν και να απεγκλωβιστούν οι Αφγανοί από την Καμπούλ και κατά συνέπεια το κυβερνητικό αεροσκάφος που βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Πακιστάν παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

 

To Top