Αφιέρωμα από σελίδα της Μαρσέιγ στον Κόκε με ειδική μνεία στον Άρη

Ο Σέρχιο Κόκε αγαπήθηκε από τους φίλους του Άρη και αποτέλεσε έναν από τους πιο δημοφιλείς και ποιοτικούς ξένους που πέρασαν από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Άφησε το στίγμα του όμως και στην Μαρσέιγ στην οποία έπαιξε για δυο χρόνια (Ιανουάριο 2004-Ιανουάριο 2006) όπως φαίνεται από το εκτενές αφιέρωμα που ετοίμασε γαλλική ιστοσελίδα, στο οποίο όμως αναφέρεται και η πτωτική πορεία που παρουσιάζει η καριέρα του καθώς εδώ και μήνες δεν έχει ομάδα.

Παραμονές Χριστουγέννων, η γαλλική ιστοσελίδα espoirsdufootball.com έχει ως βασικό θέμα την καριέρα του 29χρονου πρώην αρχηγού του Άρη που για μια διετία φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Μασσαλίας. Στο κείμενο πάντως γίνεται ειδική μνεία μεγάλη αναφορά και στη θητεία του Ισπανού επιθετικού στους κίτρινους. Όπως τονίζει ο συντάκτης, η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ στη Μαρσέιγ, στα μέσα της σεζόν 2005- 06 έστειλε αρχικά τον Κόκε δανεικό στην Σπόρτιγκ Λισαβόνας και στη συνέχεια στον Άρη.

Καταγράφει τα επιτεύγματα του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και σημειώνει πως έγινε αρχηγός των κίτρινων, με τους οποίους υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2008. Δεν έμελλε όμως να το εξαντλήσει αφού για διάφορους λόγους (σ.σ. το δημοσίευμα επικαλείται την οικονομική κρίση στην Ελλάδα) λύθηκε η συνεργασία των δυο πλευρών με τον παίκτη να συνεχίζει την καριέρα του στο αμερικάνικο πρωτάθλημα (MLS) και στους Χιούστον Ντάιναμο.

Τους τελευταίους μήνες ο Κόκε δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα και παραμένει. άνεργος, φράση που χρησιμοποιείται και στο θέμα, θέλοντας να τονίσει το limit down στην καριέρα του Ισπανού.

To Top