ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αφιέρωμα στον Λάσκαρη: Τα πεπραγμένα στους δύο πρώτους μήνες του στον Άρη!

Ηταν 13 Μαΐου, ακριβώς δυο μήνες πριν, όταν ο Νίκος Λάσκαρης έμπαινε μαζί με τη σύζυγό του καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους του Αρη στο Αλεξάνδρειο για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ.

Με αφορμή τους δύο μήνες παρουσίας του Λάσκαρη στη ΚΑΕ η εφημερίδα “Goal News” έκανε μια καταγραφή από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Έλληνα τραπεζίτη: “Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ για την απόκτηση του 43% των μετοχών από τον 40χρονο επιχειρηματία. Αυτό που ακολούθησε το επόμενο δίμηνο μέχρι και σήμερα με μία λέξη (για τα δεδομένα του Αρη την τελευταία 8ετία) μπορεί να χαρακτηριστεί «κοσμογονία». Η ταχύτητα με την οποία εκπλήρωσε τις υποσχέσεις που έδωσε για να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του μπασκετικού Αρη ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών του.

Εβαλε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Μέχρι σήμερα ο Νίκος Λάσκαρης έχει πληρώσει για την ομάδα ένα ποσό που ξεπερνάει τα 1 εκατ. ευρώ. Εχει πληρώσει υποχρεώσεις της εταιρείας στην Εφορία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015. Εχει καλύψει υποχρεώσεις της εταιρείας για το άρθρο 99 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015! Εχει καταβάλει μισθούς σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην ΚΑΕ (συμπεριλαμβανομένων χρημάτων που τους οφείλονταν) μέχρι και τον Ιούλιο. Εχει εξοφλήσει όλους τους παίκτες από το ρόστερ της περιόδου 2014-15, εξόφλησε προμηθευτές και οφειλές όπως και πάσης φύσεως πρόστιμα. «Αυτά που συμβαίνουν εδώ για όσους έζησαν την τελευταία 7ετία, 8ετία είναι πρωτοφανή», σχολίαζε στέλεχος της ΚΑΕ Αρης.

Η νέα διοίκηση

Μία από τις πρώτες επιθυμίες του Νίκου Λάσκαρη ήταν η ΚΑΕ να λειτουργήσει με αιρετή διοίκηση. Δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ήταν δυνατόν μια ανώνυμη εταιρεία να πορεύεται με υπηρεσιακές διοικήσεις πρωτοδικείων. Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του ΔΣ, στο οποίο θα βρίσκονται εκτός από τη σύζυγό του κι άλλοι συνεργάτες του.

Η επιστροφή στην Ευρώπη

Ο Νίκος Λάσκαρης ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα της επιστροφής του Αρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατέβαλε ποσά που αντιστοιχούσαν σε παλιά πρόστιμα, κατέθεσε ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης της ΚΑΕ Αρης στην Ευρωλίγκα, ενώ είχε και ένα τετ α τετ με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου. Τέλος, ο Νίκος Λάσκαρης ενημέρωσε προσωπικά τον Δημήτρη Πρίφτη για την απόφασή του να αυξήσει το μπάτζετ (σε ποσοστό κοντά στο 100% σε σχέση με πέρσι) εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου”.

To Top