slideshow-3

Αφιέρωμα στον Σμους Πάρκερ: “Ο παίκτης που δεν συμπαθούσε ο Κόμπε” (videos)

Η ιστοσελίδα www.sportscasting.com αναδεικνύει μία… ιστορία από το παρελθόν, την όχι και τόσο καλή σχέση που είχε δημιουργήσει ο Σμους Πάρκερ (τον οποίο γνωρίσαμε όταν αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη) με τον Κόμπε Μπράιαντ.

Αναλυτικά όσα λέει για τις σχέσεις των δύο στο αφιέρωμα με τίτλο: “Γνωρίστε τον Σμους Πάρκερ: Τον μπασκετμπολίστα που δεν συμπάθησε ο Κόμπε Μπράιαντ”…

“Ο Κόμπε έχει παίξει με πολλούς αθλητές στο παρελθόν. Κάποιους τους συμπάθησε και κάποιους άλλους όχι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Σμους Πάρκερ. Ο Πάρκερ έπαιξε δύο σεζόν στους Λέικερς, έδειξε από νωρίς το ταλέντο του, αλλά ο Κόμπε δεν απολάμβανε να παίζει μαζί του”.

Στη συνέχεια γίνεται μία αναφορά στην καριέρα με… αριθμούς και στην παρουσία του στον Άρη: “Έπειτα από έναν χρόνο με τους Καβαλίερς, πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το 2003 υπέγραψε στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου ήταν βασικό στέλεχος και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά από εκείνο τον χρόνο επέστρεψε στο ΝΒΑ για τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Φίνιξ Σανς.

Όσον αφορά την σχέση του με τον Κόμπε: “Το καλοκαίρι του 2005 ο Πάρκερ υπογράφει στους Λέικερς. Δεν ήταν γνωστός στην λίγκα μέχρι να υπογράψει. Στην πρώτη του χρονιά γίνεται βασικός, έπαιξε σε όλα τα 82 ματς και είχε μέσο όρο 11.5 πόντους.

Την επόμενη σεζόν διατηρήθηκε βασικός και αύξησε τον χρόνο του. Ο Φιλ Τζάκσον ήταν εντυπωσιασμένος από τον Πάρκερ όταν πρωτοήρθε στην ομάδα. Αλλά στην πορεία δεν τα είχε καλά με τους συμπαίκτες και τους προπονητής στο LA. Έπειτα από την σεζόν 2006/07 δεν ήταν μέλος του οργανισμού.

Το 2012 ο Μπράιαντ, κλήθηκε να μιλήσει για τον Σμους, λέγοντας πως ‘Δεν θα έπρεπε να ήταν στο ΝΒΑ, απλά ήταν μία πολύ φτηνή επιλογή για πόιντ γκαρντ. Γι αυτό τον αφήσαμε να φύγει΄.

Ο Πάρκερ, από την πλευρά του είχε πει σε εκπομπή του ESPN, το 2014, για μία κουβέντα που είχα με τον Μπράιαντ… ΄Προσπάθησα να μιλήσω μαζί του για θέματα εκτός μπάσκετ, αλλά με κοίταξε στην προπόνηση με ένα σοβαρό, άγριο ύφος και μου είπε… Δεν μπορείς να μου μιλάς. Χρειάζεσαι πολλά παραπάνω για να έρθεις να μου μιλήσεις”.

Δείτε το αφιέρωμα ΕΔΩ

 

To Top