Αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στο δίδυμο Γκάλη – Γιαννάκη!

Αφιέρωμα στον Παναγιώτη Γιαννάκη δημοσιεύθηκε στο επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκας και φυσικά υπάρχει εκτενή αναφορά στο κορυφαίο δίδυμο που συνέθεσε με τον Νίκο Γκάλη στον Άρη και την Εθνική Ελλάδας!

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς είναι ο συντάκτης του κειμένου με τίτλο “Παναγιώτης Γιαννάκης – Ο Έλληνας Δράκος” και “φωτίζει” μέσα πτυχές της καριέρας του Γιαννάκη και ως παίκτη και ως προπονητή. “Στην ιστορία του μπάσκετ, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ονόματα δύο παικτών πάνε “χέρι – χέρι” σαν να είναι ένα. Ο Κιτσάνοβιτς και ο Νταλιμπάγκιτς στην Παρτιζάν, ο Σλάβνιτς και ο Κιτσάνοβιτς στη Γιουγκοσλαβία του ’80, ο Σολοθάμπαλ και ο Έπι (Σαν Επιφάνιο) στη Μπαρτσελόνα, ο Μαρτζοράτι και ο Μενεγκίν στη Βαρέζε, ο Κορμπαλάν και ο Λιουκ στην Ρεάλ, ο Τζέρτζια και ο Τσόσιτς στη Ζαντάρ. Ένα από τα πιο εκπληκτικά δίδυμα είναι δίχως αμφιβολία αυτό που είδαμε στην Εθνική Ελλάδας και τον Άρη Θεσσαλονίκης, των Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη”, αναφέρει αρχικά το άρθρο.

Αναφέρονται στο κείμενο όλες οι μεγάλες στιγμές του διδύμου και με την φανέλα του Άρη και τα μεγάλα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα, την Παρτιζάν ή την Τρέισερ, αλλά και με την Εθνική ομάδα στο “θαύμα του Πειραιά” με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του ’87.

Για τον Γιαννάκη αναφέρει ο Στάνκοβιτς πως “είναι ο μόνος άνθρωπος στο μπάσκετ που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και ως παίκτης (1987) και ως προπονητής (2005). Το είχε κάνει αυτό και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, αλλά σε επίπεδο συλλόγων, όντας πρωταθλητής με τη Μπόσνα (1979) ως παίκτης και με τη Μπαρτσελόνα (2003) ως προπονητής”.

Το PRESSARIS είχε την ευτυχία να δημοσιεύσει αποκλειστικές συνεντεύξεις των δύο κορυφαίων Ελλήνων παικτών με την συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά του Πάρι Καλημερίδη.

Διαβάστε ξανά την αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Γκάλη στο PRESSARIS

Διαβάστε ξανά την αποκλειστική συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο PRESSARIS

To Top