Αφιέρωμα της Deutsche Welle στον Μπουρλά με αναφορά στον Άρη: “Γιατί έφυγε από την Ελλάδα…” (photo)

Αφιέρωμα της Deutsche Welle στον Μπουρλά με αναφορά στον Άρη: “Γιατί έφυγε από την Ελλάδα…”.

O γερμανικός δημόσιος διεθνής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους της Γερμανίας και μέλος του ARD και της EBU έχει εκτενές αφιέρωμα με τίτλο: “Γιατί ο CEO της Pfizer Albert Bourla έφυγε από την Ελλάδα”.

Αναφέρεται στον ίδιο, έχει συνεντεύξεις για τον ίδιο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Ελλάδα – και άλλα 7 έως 8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο εξωτερικό. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι περήφανη για τα επιτεύγματα των Ελλήνων μεταναστών. Ειδικά όταν συμμετέχουν ενεργά στην επίλυση ενός παγκόσμιου προβλήματος. Ο Albert Bourla είναι μια τέτοια περίπτωση. Γεννημένος και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ως γιος Ελλήνων Εβραίων και επιζώντων του Ολοκαυτώματος , είναι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού γίγαντα Pfizer. Η Pfizer ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά του Covid 19”.

Στη συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος τονίζει: “Ο Albert Bourla μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της μητρόπολης της Βόρειας Ελλάδας, στηρίζει μέχρι σήμερα τον τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Άρη και προτιμά να περάσει τα καλοκαίρια του στην κοντινή περιοχή διακοπών της Χαλκιδικής. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ από πού προέρχομαι και ποιος χρωστάω κάτι”, δήλωσε ο διευθυντής πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα πρόσφατο βίντεο δημοσιότητας της εταιρείας του . “Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου και την καριέρα μου.”

To Top