ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφιέρωμα της Nova για ΠΑΟΚ-Άρης: Όταν η Ελλάδα έμαθε τον Χαριστέα (video)

Στο ιστορικό πια 1-4 της 29ης Αυγούστου 1998, η Ελλάδα γνώρισε τον Άγγελο Χαριστέα, όταν στα 18 του οδηγούσε τον Άρη σε επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όπως αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα της Nova:

“Ήταν μόλις 18 χρονών και ο Γιώργος Φοιρός κάτι είχε δει στις προπονήσεις της εβδομάδας πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να ρισκάρει και να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και όχι μόνο δικαιώθηκε.
Ουσιαστικά έβαλε το πρώτο λιθαράκι για όλα όσα ακολούθησαν στην πορεία του “Χάρι” και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν γνωρίζει τί θα είχε γίνει αν εκείνη τη μέρα ο Φοιρός δεν έδινε φανέλα βασικού στον Χαριστέα.

Αγωνιζόμενος με άγνοια κινδύνου αφού έκανε το 1-0 με αριστερό τελείωμα στο πρώτο ημίχρονο, έκανε και το 2-0 τελειώνοντας μια φάση που ο ίδιος άρχισε. Ήταν το έναυσμα για μια τεράστια νίκη του Άρη στην Τούμπα, καθώς παρά το γεγονός ότι μείωσε ο Καφές, ο Άρης ήταν καταιγιστικός και πέτυχε άλλα δύο γκολ με αυτογκόλ του Αμπονσά και πλασέ του Πανόπουλου.

Το ματς αυτό, στην άμεση επιστροφή του Άρη από τη Β’ Εθνική σήμανε και το τέλος του Όλεγκ Μπλαχίν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ”.

To Top