Διπλό της ΑΕΛ (2-3) στο Ηράκλειο, παραπαίει ο ΟΦΗ (video)

Σε ένα χορταστικό ματς, η ΑΕΛ ήταν ανώτερη, εξαργύρωσε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και με ήρωα τον Ντουρμισάι ανταμείφθηκε με το 3-2 επί του ΟΦΗ, που γνώρισε 9η σερί ήττα και μπλέκει άσχημα.

Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στον ΟΦΗ, αφού οι Κρητικοί έπιασαν στον… ύπνο την ΑΕΛ, με τον Στάικο πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική συνεργασία του με τον Ντε Γκουζμάν.

Μοιραία η ΑΕΛ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κυνηγώντας το σκορ, με τους «βυσσινί» να ψάχνουν την απάντηση στο γκολ του Στάικου ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πινακά στο 8′ να ρίχνει προειδοποιητική… βολή, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της περιοχής του ΟΦΗ πέρασε άουτ.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, με τον Ντουρμισάι, παρά την προσπάθεια του Σωτηρίου που έπεσε στην σωστή γωνία, να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, μάλιστα, υπήρξε ένταση όταν ο Γκράουρ, ο οποίος βρέθηκε για λίγο εκτός επειδή είχε ματώσει στο φρύδι του, έφυγε στην κόντρα και βγήκε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, με το βοηθό να σηκώνει τη σημαία λίγο πριν εκτελέσει ο παίκτης της ΑΕΛ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πάγκου των «βυσσινί», που έφερε την αποβολή του Αλέξη Κούγια.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του ΟΦΗ να μην πατούν καλά στο γήπεδο κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους με την ΑΕΛ να προειδοποιεί με τον Μπεν Χατίρα, που  από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο 63ο λεπτό, ωστόσο ήρθε η ολική ανατροπή για τους «βυσσινί», όταν ο Ακούνια με εξαιρετική ατομική ενέργεια απέφυγε το μαρκάρισμα των αντιπάλων του και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σωτηρίου, «γράφοντας» το 1-2 υπέρ της ΑΕΛ.

Δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κουτσιαύτης, έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι με τον ρέφερι από την Άρτα να παίρνει πίσω την απόφασή του μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, διατηρώντας έτσι την αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων.

Μετά το γκολ της ΑΕΛ και την φάση με τον Ντουρμισάι, το ματς πήρε  «φωτιά» με τον ΟΦΗ να φτάνει στο γκολ της ισοφάρισης, όταν στο 72ο λεπτό ο Ακούνια ανέτρεψε τον Σολίς μέσα στην περιοχή με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ντε Γκουζμάν ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Νάγκι απέκρουσε.

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης, ωστόσο έδωσε επανάληψη, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έκανε δύο βήματα από την τελική γραμμή, με τον Ντε Γκουζμάν να αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση στέλνοντας αυτή την φορά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Ο… τρελός ρυθμός συνεχίστηκε με τον ΟΦΗ ένα λεπτό μετά το γκολ της ισοφάρισης να χάνει τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί, όμως το άψογο πλασέ του Σολίς αποκρούστηκε από τον Νάγκι με σωτήρια επέμβαση. Στο 78ο λεπτό ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των Κρητικών αναδείχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αφού χτύπησε εκτός φάσης τον Γιακιμόφσκι, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Σα να μην έφτανε η αποβολή για τον ΟΦΗ οι Κρητικοί δέχθηκαν την απόλυτη ψυχρολουσία, με τον Ντουρμισάι στο 83′ να στέλνει με εξαιρετική ενέργεια την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 υπέρ της ΑΕΛ, με την φάση να ελέγχεται και από το VAR που αποφάνθηκε ότι όλα ήταν… νόμιμα με τους «βυσσινί» να παίρνουν ξανά το προβάδισμα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αριστομένη Κουτσιαύτη βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει ένα τρίποντο τεράστιας σημασίας και τον ΟΦΗ να μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στη Super League.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (81′ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο (81′ Καστάνιος), Στάρτζεον (81′ Μαρινάκης), Γρίβας (68′ Σολίς).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (46′ Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χαντίρα, Πινακάς, Ακούνια, Νικολιάς, Ντουρμισάι (87′ Νούνιτς).

To Top