Λεβαντόφσκι Vs Χάαλαντ, η σύγκριση ενόψει Klassiker

Μπάγερν Μονάχου Vs Μπορούσια Ντόρτμουντ, το Klassiker έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά παραμένει το μεγαλύτερο παιχνίδι της Bundesliga. 

Αναμφίβολα τα φώτα πέφτουν πάνω σε δύο παίκτες. Τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Τα πρόσωπα του μεγάλου ντέρμπι είναι οι δύο κορυφαίοι επιθετικοί του γερμανικού πρωταθλήματος και το ερώτημα που έχει τεθεί είναι: ποιος θα είναι ο «βασιλιάς» σήμερα το βράδυ. Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς, όπως έλεγε το γνωστό τραγούδι.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τους αριθμούς των δύο επιθετικών:

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκοράρει φέτος κατά βούληση και έχει σημειώσει 28 τέρματα. Βρίσκει δίχτυα κάθε 67’ και σημειώνει 1,35 γκολ ανά παιχνίδι. Ο μεγάλος στόχος του Πολωνού σούπερ σταρ είναι να ξεπεράσει τα 40 γκολ σε μία χρονιά, που είναι το απόλυτο ρεκόρ στην Bundesliga και το κατέχει ο Γκερντ Μίλερ.

Από την άλλη ο Χάαλαντ έχει σημειώσει 17 τέρματα και κυνηγάει να σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 20 γκολ. Με δεδομένο ότι είναι μόλις 20 χρονών η απόδοσή του είναι άκρως εντυπωσιακή.

Ο Πολωνός είναι πιο αποδοτικός καθώς σημειώνει ένα γκολ κάθε 3,25 σουτ και μετατρέπει το 73,7% των κλασικών ευκαιριών του. Από την άλλη ο Νορβηγός είναι λίγο πίσω, καθώς χρειάζεται περίπου 3,52 προσπάθειες ανά γκολ και σκοράρει στο 57,9% των μεγάλων ευκαιριών του.

Τέλος ο Λεβαντόφσκι είναι πιο ομαδικός, καθώς έχει περισσότερες ασίστ. Πιο συγκεκριμένα έχει «σερβίρει» εννιά τέρματα, έναντι τεσσάρων του Νορβηγού, αλλά ο Χάαλαντ είναι ένας από τους γρηγορότερους παίκτες στο πρωτάθλημα.

Ποιος θα βγει νικητής από τη σημερινή (6/3) μονομαχία θα το μάθουμε το βράδυ!

To Top