ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αφιέρωμα των Ισπανών στον Βέλεθ: “Θεμέλιος λίθος της άμυνας του Άρη”

O Φραν Βέλεθ κατάγεται από τη Ταραγόνα της Ισπανίας από την οποία και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2010, αφού πρώτα πέρασε και από τις ακαδημίες της.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Η ιστοσελίδα www.diaridetarragona.com, με θέματα αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περιοχή, έκανε αφιέρωμα στους δύο ποδοσφαιριστές από την Ταραγόνα, που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Τον Φραν Βέλεθ του Άρη και τον Χόρχε Ντίαζ του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά όσα λέει για τον κεντρικό αμυντικό των “κιτρινόμαυρων”:

Κάτοικος Θεσσαλονίκης από το 2018 ο Φραν Βέλεθ, σε μία πόλη που η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας, με λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ο Βέλεθ ανδρώθηκε στην Ναστίκ Ταραγόνα, συνέχισε στην Almería, πριν ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό. Το 2017-18 είχε αγωνιστεί στην Wisla Crackovia της Πολωνίας, όπου συνέπεσε με τον Kiko Ramírez, προπονητή των Πολωνών εκείνη την εποχή. Η Πολωνία έγινε το προοίμιο της Ελλάδας για τον Βέλεθ, ο οποίος πραγματοποιεί την δεύτερή του χρονιά στον Άρη, σε μία ομάδα με μεγάλη παράδοση και στο μπάσκετ.

Η συνεισφορά του δεν απογοήτευσε τον Άρη, που τον θεωρεί θεμέλιο λίγο για την αμυντική του γραμμή. Παρά το γεγονός ότι έδειξε τις καλύτερες επιδόσεις του ως κεντρικό αμυντικός ο Βέλεθ έχει καταφέρει και να σκοράρει. Στη Θεσσαλονίκη έχει βελτιώσει αισθητά το παιχνίδι του, προσθέτοντας νέα πράγματα. Έχει παίξει σε 13 παιχνίδια και σημείωσε δύο γκολ προς το παρόν.

 

To Top