ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο Ρέντινγκ θυμήθηκαν την προσπάθεια του Ματίγια για ένα συμβόλαιο στο Νησί…

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Χαβιέ Ματίγια δοκιμάστηκε στην Ρέντινγκ με σκοπό να κερδίσει ένα συμβόλαιο τότε στο Νησί.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο αγγλικός σύλλογος, παρότι γνώριζε πως επρόκειτο για έναν εξαιρετικά ποιοτικό ποδοσφαιριστή δεν προχώρησε στην μεταγραφή, καθώς υπήρχε ανησυχία για το πόσο επιρρεπής ήταν στους τραυματισμούς, ειδικά στο γόνατο.

Έτσι, λοιπόν ο Ισπανός δεν έπαιξε ποτέ στην Αγγλία, με την συνέχεια της ιστορίας να είναι γνωστή, καθώς από το καλοκαίρι του 2018 είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Η ιστοδελίδα www.getreading.co.uk κάνει αναφορά στους 10 ποδοσφαιριστές που έφτασαν μία… ανάσα τα τελευταία χρόνια από το να υπογράψουν στην Ρέντινγκ, αλλά δεν υπέγραψαν ποτέ. Μεταξύ αυτών και ο Χαβιέ Ματίγια, για τον οποίο αναφέρουν:

” Αλλος ένας παίκτης που δεν υπολογιζόταν στην Ρεάλ Μπέτις, παρότι αυτό έγινε λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο, είχε μία δοκιμαστική περίοδο στην Ρέντινγκ τον Ιανουάριο του 2016, σε μία προσπάθεια να “αναστήσει” την καριέρα του.

Δεν κατάφερε, ωστόσο, να πείσει τον Brian McDermott και να κερδίσει ένα συμβόλαιο στην Αγγλία. Ο Ματίγια αποχώρησε από την Μπέτις, συνέχισε σε Έλτσε και Χιμνάστικ μέχρι να πάει στην Ελλάδα για τον τωρινό του σύλλογο, τον Άρη”.

Ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές, όμως, ανήκουν σε αυτή την δεκάδα; Ράφαελ Φαν Ντε Φάαρτ, Ασαμόα Γκιάν και Μο Σισόκο μεταξύ άλλων.

To Top