Αφιέρωμα των Ισπανών στον Βεζένκοφ! Το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του και ο… μυθικός Άρης!

Έχει καταγραφεί σε όλη την Ευρώπη το ταλέντο και η προοπτική που έχει ο Σάσα Βεζένκοφ για να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Χθες, μετά την 30αρα, το έγκυρο ισπανικό σάιτ solobasket.com έκανε αφιέρωμα στον παίκτη του… μυθικού Άρη!

Αναφέρει το δημοσίευμα του solobasket πως “πιθανώς είναι το (καλύτερο) πρόσπεκτ της γενιάς των 95ηδων. Παρότι η ομάδα του δεν προκρίθηκε στα πλέι οφ, αυτός ο παίκτης είναι όλο ταλέντο και θα πρέπει τουλάχιστον να τον μνημονεύσουμε. Είναι πολύπλευρος παίκτης, ικανός να παίξει και κοντά και μακριά από το καλάθι, με τα 2,03μ. είναι πρώτος σκόρερ (20,8π.) και ριμπάουντερ (12,3ρ.) όλου του πανευρωπαϊκού Νέων. Με τη Σουηδία είχε 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Νούμερα που ελάχιστοι κάνουν.

Είναι η πέμπτη του χρονιά στις μικρές Εθνικές ομάδες και παρότι ποτέ δεν έχει κερδίσει ένα μετάλλιο, αυτός ο παίκτης έχει χαρακτηριστεί από τους πιο λαμπρούς σε κάθε χρονιά. Το 2011 στο πανευρωπαϊκό Παίδων ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 27,1 πόντους και δεύτερος ριμπάουντερ (9,9ρ.). Την επόμενη χρονιά, στο πανευρωπαϊκό Εφήβων ήταν τρίτος σκόρερ (16,7π.) και ως μέλος της Παίδων την ίδια χρονιά είχε 22,4 πόντους και ήταν πάλι πρώτος σκόρερ.

Η ικανότητά του να σκοράρει δεν υπάρχει μόνο απέναντι σε συνομήλικούς του, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ως επαγγελματίας για πρώτη φορά φέτος ήταν από τους πρώτους σκόρερ του μυθκού Άρη, με τον οποίο έπαιξαν πλέι οφ και αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό με 2-0. Σκόραρε 11,1 πόντους και 5,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αρχικά είχε αποφασίσει να πάει στο Εξέβιερ, αλλά έμεινε στην Ελλάδα. Που θα παίζει του χρόνου;”.

 

To Top