Αφιερωμένο στην ΚΕΔ: 37 περισσότερες βολές, 20 λιγότερα φάουλ οι αντίπαλοι του Άρη μέχρι σήμερα!

Ο Άρης έχει αγωνιστεί οχτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα και εκκρεμεί η συνέχεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Από τα οχτώ παιχνίδια μόνο σε δύο έχει σουτάρει περισσότερες βολές από τον αντίπαλό του, μόνο σε δύο είχε λιγότερα φάουλ από τον αντίπαλό του…

Με αφορμή την εξοργιστική συμπεριφορά του Καρακατσούνη και των Μητσόπουλου, Βαρδάλου χθες στο Παλέ, γίνεται ακόμα πιο κατανοητό σε όλους ότι ο Άρης έχει στοχοποιηθεί από την ελληνική διαιτησία. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα όπου οι βολές ήταν 34-16 και τα φάουλ 21-26 (και εκεί όμως αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν διαιτησία ελαφρώς υπέρ του ΚΑΟΔ σε καίρια σημεία), οι κίτρινοι βρίσκονται συνεχώς σε μειονεκτική θέση.

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα τα φάουλ ήταν 18-19 (το άλλο παιχνίδι που ο Άρης έκανε λιγότερα λάθη) και στον αγώνα με τον Κολοσσό οι βολές ήταν 20-17 υπέρ των κίτρινων.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ο Άρης κάνει περισσότερα φάουλ και σουτάρει λιγότερες βολές. Στην Αμαλιάδα, ενώ ο Κόροιβος στο πρώτο μέρος κυνηγούσε, το ματς τελείωσε με 17 λιγότερες βολές (16-33) για τον Άρη και 10 περισσότερα φάουλ (30-20).

Χθες με την ΑΕΚ που βρέθηκε από το ξεκίνημα πίσω και κυνηγούσε, ο Άρης “κατάφερε” να κάνει 23 φάουλ έναντι 18 της “Ένωσης”, σουτάροντας μόλις 10 βολές έναντι 25 του αντιπάλου του!

Με την Κηφισιά, η οποία διαμαρτυρήθηκε και για την διαιτησία – μάλιστα πέτυχε την τιμωρία του Φούφη που σφύριξε 50-50% σε εκείνο το ματς – ο Άρης είχε 20 βολές, η Κηφισιά 28 βολές και τα φάουλ ήταν 26-20 για τους κίτρινους!

Συνολικά μέχρι σήμερα οι αντίπαλοι του Άρη έχουν εκτελέσει 37 περισσότερες βολές στους αγώνες με τους κίτρινους (141-178) και οι παίκτες του Πρίφτη έχουν κάνει 20 περισσότερα φάουλ (178-158).

Αν συνέβαινε μία ή δύο φορές θα ήταν όντως ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, μια δικαιολογία, αλλά όταν συμβαίνει σε μόνιμη βάση, τότε μόνο σύμπτωση δεν είναι. Σαφώς και οι παίκτες του Άρη θα πρέπει και την αμυντική τους λειτουργία να βελτιώσουν και την χρήση των φάουλ να κάνουν σωστά μέχρι να συμπληρώσουν πέντε ομαδικά, μη δίνοντας εύκολα βολές στον αντίπαλο. Όπως είπε ο Πρίφτης πάντως για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στην Αμαλιάδα) “μένω στη δική μας ευθύνη”. Είναι προφανές ότι υπάρχει και αλλού ευθύνη…

To Top