ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βάβαλης στο PRESSARIS: “Θα προσαρμοστεί γρήγορα ο Σούντγκρεν – Είμαστε σε καλό επίπεδο για την εποχή”

Ο Άκης Βάβαλης, βοηθός του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Άρη μίλησε στο PRESSARIS για την προετοιμασία των “κιτρινόμαυρων” και όχι μόνο!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε:

-Πώς κυλάει η προετοιμασία και σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα;

Είμαστε σε ένα ικανοποιητικό για την εποχή επίπεδο. Οι απουσίες κάποιων παικτών και λίγο οι ελλείψεις επηρέασαν λίγο το πρόγραμμά μας, πιστεύω όμως ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνουμε το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας και μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι δεν θα πω ότι θα είμαστε στο 100% αλλά σίγουρα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας ούτως ώστε να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι από τον αντίπαλο και να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Κάποια πράγματα και κυρίως αυτά που αφορούν τη δική μας δουλειά και δεν είναι τόσο εμπορικά ο κόσμος μπορεί να μην τα γνωρίζει, αλλά γίνονται καθημερινά βήματα προόδου. Το σημαντικότερο ήταν τα γήπεδα στο Ρύσιο, μας λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα διότι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε και δεν αξίζει πρώτα απ’ όλα στον Αρη και στους ποδοσφαιριστές να προπονούνται σε τέτοιες συνθήκες.

Αγωνιστικά θα δούμε κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό;

Δεν πρέπει ποτέ να μένεις στα ίδια. Πάντα προσθέτεις ή αφαιρείς πράγματα, ανάλογα με τον αντίπαλο, την κατάσταση της ομάδας μας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα πλάνα μας. Το πιο βασικό είναι ότι η προετοιμασία –αν και κοφτή- θα μας δώσει τον χρόνο να δουλέψουμε και σε κάποια άλλα πράγματα, όπως έναν ακόμα σχηματισμό ως εναλλακτικό πλάνο δράσης.

Για το αν θα είναι έτοιμος από τακτικής πλευράς να παίξει ο Σούνγκρεν:

“Το νοητικό επίπεδο κάθε ποδοσφαιριστή είναι το πιο σημαντικό για την αφομοίωση της τακτικής. Θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα, επειδή έχει παίξει σε διαφορετικούς σχηματισμούς και τα κατάφερε με την ίδια επιτυχία, οι κινήσεις και ο τρόπος που λειτουργεί είτε στην 3άδα είτε στην 4άδα είναι υποδειγματικός οπότε και στο τακτικό κομμάτι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Επειδή είναι ίσως το μοναδικό παιδί που θα μπορεί να ακολουθήσει 100% θα είναι και ο πρώτος που θα μπορέσει να προσαρμοστεί απόλυτα σε αυτό που θέλουμε.

Τον Μπρούνο Γκάμα πότε θα αρχίσετε να τον υπολογίζετε;

Επειδή μιλάμε για αποκατάσταση χιαστού και η ηλικία παίζει τον ρόλο της θεωρώ ότι πρέπει να περάσει τουλάχιστον ακόμη ένα δίμηνο για να μπορεί να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει.

To Top