Βάζει θεμέλια πρόκρισης εκτός συνόρων

Οι βάσεις μιας πρόκρισης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μπαίνουν συνήθως εντός έδρας. Ο Άρης θέλει να… πρωτοτυπήσει φέτος και θα επιδιώξει να βάλει τα θεμέλια για την πρόκρισή του στην β’ φάση του Γιούροκαπ εκτός συνόρων. Το έκανε με τη Ρουντούπις στο Κάουνας, θέλει το κάνει σήμερα (20.30) με τη Γκαστέρα στο Γκρόνιγκεν! Διαβάστε για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι των κίτρινων…

Δεν χωράει συζήτηση ότι ο Άρης είναι το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ομάδα με καλύτερους παίκτες, είναι ομάδα με πιο έμπειρους παίκτες, είναι ομάδα με μεγαλύτερη ιστορία και παράδοση, είναι ομάδα που θα κερδίσει, αρκεί να παρουσιάσει την εικόνα που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Κάουνας κόντρα στη Ρουντούπις.

Δύο αλλαγές υπάρχουν σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης βδομάδας, μία εντός και μία εκτός παρκέ. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν μπορεί να υπολογίζει στον αρχηγό της ομάδας, Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος έμεινε στη Θεσσαλονίκη και προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του (διάστρεμμα) στον αριστερό αστράγαλο για να μπορεί να παίξει την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.
Εκτός παρκέ, οι κίτρινοι θα παίξουν αυτή τη φορά σε γεμάτο γήπεδο. Οι οπαδοί της Γκαστέρα θα γεμίσουν το “Martini Plaza”, θα υπάρχουν περίπου 3.000 θεατές, εκ των οποίων και αρκετοί φίλαθλοι του Άρη. Κόντρα στη Ρουντούπις ήταν δεν ήταν 400-500 στις κερκίδες.

Οι κίτρινοι καλούνται πρωτίστως να διαχειριστούν τον ρυθμό του αγώνα. Αν το καταφέρουν αυτό και ελέγξουν και τα ριμπάουντ, τότε θα έχουν κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την νίκη, που θα σημαίνει… μισή πρόκριση. Αν σκεφτεί κανείς πως ο Άρης θα έχει στον δεύτερο γύρο τις ομάδες που θα έχει κερδίσει εκτός έδρας, μέσα στο Αλεξάνδρειο, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι θα έχει το σαφές προβάδισμα πρόκρισης, οπότε είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το σημερινό παιχνίδι.

To Top