Βέλλιος στο PRESSARIS: «Ο Κατίδης μπορεί να πετύχει, μακάρι να είμαστε συμπαίκτες στην Έβερτον»

Φίλοι, συμμαθητές, συμπαίκτες στις εθνικές ομάδες… Δεν αποκλείεται να βρεθούν συμπαίκτες και στην Έβερτον! Ο Απόστολος Βέλλιος είναι ο «παλιός» της ιστορίας μας… Ο Γιώργος Κατίδης, ο «νέος». Ο Βέλλιος μίλησε στο PRESSARIS από τη… Γερμανία, όπου βρίσκεται με την Εθνική Ελπίδων, μας είπε πώς υποδέχθηκε τον Κατίδη και ποιες είναι οι συμβουλές που του δίνει για το νέο εγχείρημα της καριέρας. Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη…

Ο Απόστολος Βέλλιος είναι ήδη ποδοσφαιριστής της Έβερτον, εδώ και ένα χρόνο. Τον Γενάρη του 2011 φεύγοντας από τον Ηρακλή υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «εφοπλιστές» μέχρι το 2014, μετράει, ήδη, αρκετές εμφανίσεις στην Πρέμιερ λιγκ και τρία γκολ. Η εμπειρία του από το αγγλικό όνειρο δεν είναι μικρή.

Ο Γιώργος Κατίδης βρίσκεται ήδη στο Λίβερπουλ όπου το απόγευμα της Κυριακής πήρε μέρος στο διπλό της αγγλικής ομάδας και θα δοκιμαστεί μέχρι και την Τετάρτη. Έτοιμος και αποφασισμένος να πετύχει… Εντοπίσαμε τον Βέλλιο στην Γερμανία, στην πόλη Χάλε, όπου βρίσκεται με την Εθνική Ελπίδων. Μας μίλησε με χαρά και προθυμία… «Για τον καλό φίλο μου, ό,τι θέλετε…» μας είπε χαρακτηριστικά.

– Απόστολε σε βρίσκουμε στη Γερμανία. Πρόλαβες να συναντηθείς με τον Κατίδη;

«Ναι, πράγματι είμαι στην Γερμανία με την Εθνική. Είμαστε μαζί με τον Γιάννη Γιαννιώτα και τα άλλα παιδιά. Ο Γιώργος ήρθε στο Λίβερπουλ αργά το απόγευμα της Κυριακής, εγώ έπρεπε να φύγω, δεν είχαμε πολύ χρόνο, αλλά προλάβαμε και ειδωθήκαμε για περίπου μια ώρα».

– Πρόλαβες να του δείξεις τα… κατατόπια;

(σ.σ. Γέλια…) «Μέσα σε μια ώρα; Δύσκολο. Βέβαια, κάναμε μια βόλτα στην πόλη, μιλήσαμε αρκετά, του έδειξα κάποια πράγματα, όσα μπορούσα βάσει του χρόνου που είχαμε, αλλά ο χρόνος αυτός ήταν λίγος. Ευτυχώς υπάρχουν και τα τηλέφωνα…».

– Τι θα του πεις, τι θα του συστήσεις;

«Από τη στιγμή που ο Γιώργος θα φύγει την Τετάρτη και εγώ επιστρέφω την Πέμπτη, θα μιλήσουμε μόνο τηλεφωνικά. Ο Γιώργος είναι έξυπνος και εύστροφος, εγώ θα του πω ότι πράγματι το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι απαιτητικό, έχει δυσκολίες, αλλά αν πιάσεις τις… λεπτομέρειες θα τα καταφέρει. Εγώ χρειάστηκα αρκετό χρόνο για να προσαρμοστώ. Το σώμα και το μυαλό χρειάζονται αυτό τον χρόνο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αλλά είμαι αισιόδοξος, ότι ο Γιώργος θα τα καταφέρει με λίγη προσοχή, αν και είναι λίγες οι τρεις μέρες της δοκιμασίας. Άλλωστε, από όσο ξέρω θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν…».

– Είστε χρόνια φίλοι με τον Κατίδη;

«Ναι, πράγματι. Ήμασταν μαζί στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΜ, στη συνέχεια για τρία χρόνια ήμασταν συμμαθητές στο σχολείο, ενώ και στη συνέχεια παίζαμε μαζί με τον Γιώργο στις Εθνικές Νέων και Ελπίδων. Ειδικά με προπονητή τον Γιώργο Σεμερτζίδη είχαμε καλή συνεργασία στο γήπεδο».

– Παραπάνω από συμπαίκτης δηλαδή…

«Ναι είναι φίλος μου, ένας από τους καλύτερους. Ως ποδοσφαιριστής, πάντως, μου άρεσε πολύ και με βοήθησε ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο».

– Πότε πληροφορήθηκες για το ενδιαφέρον της Έβερτον;

«Το ήξερα εδώ και πολλές βδομάδες. Με ρωτούσαν συνεχώς πληροφορίες οι άνθρωποι της Έβερτον. Φυσικά εγώ έλεγα τα καλύτερα λόγια (σ.σ. γελάει…), αλλά δεν έλεγα ψέματα. Αυτά που έλεγα τα πίστευα. Εδώ και καιρό τον παρακολουθούσαν οι άνθρωποι του συλλόγου, είμαι μεθοδικοί και ουσιαστικοί σε τέτοια πράγματα. Όσο για το αν και πότε θα έρθει να δοκιμαστεί, το έμαθα την μέρα που ήρθε, δηλαδή την Κυριακή. Φυσικά και δεν έκρυβα την χαρά μου…».

Μπορεί να τα καταφέρει, να πετύχει στην Έβερτον;

«Και βέβαια. Αρκεί όπως σας είπα να προσέξει στην αρχή κάποιες λεπτομέρειες. Τον θέλω πολύ ως συμπαίκτη στην ομάδα. Μακάρι, το εύχομαι και το ελπίζω να τα καταφέρει».

– Ζεις στο Λίβερπουλ το όνειρο της συμμετοχής στην Πρέμιερ λιγκ… Είσαι ευχαριστημένος από τα όσα πέτυχες και βιώνεις;

«Θέλει και ρώτημα; Εδώ όλο το σύστημα, οι λειτουργίες, οι σκέψεις και ο τρόπος που κινούνται στο ποδόσφαιρο όλοι είναι τελείως διαφορετικά από την Ελλάδα. Είναι όλοι τους επαγγελματίες και κάνουν το καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, δουλεύω σκληρά και μπορεί ακόμη να μην έχω τις πολλές συμμετοχές, αλλά σύντομα πιστεύω ότι θα έχω καλύτερη απόδοση και θα μου δοθούν κι άλλες ευκαιρίες. Είναι μια τεράστια εμπειρία η συμμετοχή στην Πρέμιερ λιγκ».

  
Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top