Βένος: “Γίνονται ζυμώσεις, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Σκόρδας! Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται την επόμενη μέρα”

ιO Γιάννης Βένος, μίλησε τόσο στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του συλλόγου, όσο και για την κατάσταση της ομάδας, αλλά και την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Μιλώντας αρχική για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Άρη στις 25 Μαρτίου, είπε: «Έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου για τα 100 χρόνια του Άρη. Μας προβλημάτισε το ενδεχόμενο για το αν θα κάναμε αυτή τη γιορτή, γιατί ο Άρης βιώνει τις χειρότερες μέρες της ιστορίας του αυτή τη χρονιά. Είναι μια μαύρη χρονιά και τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε.

Όμως τελικά ομόφωνα αποφασίσαμε να κάνουμε μια γιορτή λιτή, γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει 100 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και αυτό πρέπει να δείξουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλο τον κόσμο, το ρόλο που διαδραμάτισε αυτός ο μεγάλος σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική κοινωνία.

Ήταν μια ευκαιρία για το σύλλογο τα 100 χρόνια, αλλά όταν παρακολουθείς την ομάδα από Κυριακή σε Κυριακή να οδεύει προς τον όλεθρο, όταν περιμένεις το καλύτερο και έρχεται το χειρότερο, δεν έχεις την ψυχολογία, τη διάθεση και τον τρόπο να σκεφτείς με ηρεμία και σύνεση για να κάνεις κάτι τέτοιο. Θα γίνει μία εκδήλωση στο Παλέ, την Τρίτη 25 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, θα είναι μια ανοιχτή εκδήλωση, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα, θα γίνουν κάποιες βραβεύσεις, κάποιες ομιλίες και η συνέχεια θα δοθεί στο Λευκό Πύργο, με κάποια τραγούδια και χάπενινγκ. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να έχει επιτυχία αυτή η εκδήλωση, την οποία οργανώνουμε με μεγάλη αγάπη».

Για το αν θα υπάρξουν και περαιτέρω εκδηλώσεις, πέρα από αυτήν της 25ης Μαρτίου, σχολίασε: 

«Αυτά θα γίνουν μόνο τη γενέθλια ημέρα. Από κει και πέρα θα γίνουν κι άλλα πράγματα, τα οποία έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε να γίνει πρώτα αυτό, να λειτουργήσει συσπειρωτικά για την οικογένεια του Άρη. Ίσως λειτουργήσει σαν μια ευκαιρία μέσα από αυτές τις συγκεντρώσεις, να γίνουν κάποιες σκέψεις για την επόμενη μέρα. Πρέπει να ξεκινήσει κι αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει. Αφού γίνει αυτή η εκδήλωση, σ΄ ένα μήνα να κάνουμε κάτι άλλο, πιο μεγάλο, κάποια συναυλία με πολύ μεγάλους τραγουδιστές. Θα το δούμε αυτό όμως, θα εξαρτηθεί και από το πώς θα πάνε τα πράγματα γενικά στον Άρη, από πλευράς οργάνωσης και ποδοσφαιρικής ομάδας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ζυμώσεις που γίνονται για την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας: 

«Θα καταλήξουμε κάπου με τις ζυμώσεις που γίνονται. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σκέφτονται την επόμενη μέρα. Γίνονται συζητήσεις, όμως θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός, ότι τα πράγματα οριστικά και αμετάκλητα οδεύουν προς το χειρότερο για την ομάδα μας και από κει και μετά να δρομολογηθούν εξελίξεις με κάποια νέα δεδομένα».

Για το αν σκέφτεται ο ίδιος τη λύση της Γ΄ Εθνικής, απάντησε: 

«Είναι κάτι που δεν μπορεί να το εκφράσει κάποιος δημόσια κι ελαφρά την καρδία. Είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει μια μερίδα ανθρώπων, που θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση, που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για το μέλλον του Άρη. Άρα δεν μπορούμε να πούμε δημόσια τι θα επιθυμούσα ο ίδιος. Όμως σίγουρα, ο Άρης δεν είναι ελκυστικός για έναν επενδυτή, όταν έχει τεράστια χρέη στην πλάτη του. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ν΄ απεγκλωβιστεί από αυτά και να προσδοκά στο μέλλον την έλευση κάποιου μεγάλου επενδυτή, που θα δώσει όραμα και προοπτική στην ομάδα».

Για το αν θα υπάρξει λύση επενδυτή, τόνισε: 

«Τη συγκεκριμένη στιγμή δύσκολα να βρεθεί κάποιος επενδυτής και να έρθει και με τα τωρινά δεδομένα. Οι ζυμώσεις που γίνονται τείνουν στο να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων, η οποία θα συμμετάσχει από κοινού στις οικονομικές ανάγκες της ομάδας και αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο, να ψάξει να προσελκύσει κάποιον επενδυτή, ο οποίος που θα πάρει τις τύχες της ομάδας μόνιμα.

Μπορεί και να πάει στη Γ Εθνική. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το αποκλείσω. Ανάλογα με το τι απόφαση θα πάρει η ομάδα ανθρώπων που μπορεί να μην έχει και θεσμικό ρόλο. Μπορεί να είναι μία ομάδα ανθρώπων που έχουν κάποιο κύρος και κάποιο παρελθόν στην οικογένεια του Άρη. Οι απόψεις που εκφράζουν είναι αποδεκτές από την ομάδα και πιθανώς να «επιβάλλουν» μια λύση που θα μπορέσει να φέρει τους ανθρώπους που θα αναλάβουν την ομάδα με καινούρια δεδομένα. Σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Σκόρδας. Είναι από ανθρώπους, που δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά της ομάδας, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια».

Αν ο ίδιος πιστεύει πως υπάρχει επόμενη μέρα στον Άρη, είπε: 

«Ο Άρης βαδίζει χωρίς πυξίδα τα τελευταία χρόνια, όμως ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, υπάρχουν οι άνθρωποι, που έχουν λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα και θέλουν να βοηθήσουν τον Άρη να ορθοποδήσει. Εξάλλου είναι μια εταιρεία, που μέσα από τα συντρίμμια, μπορεί να ξαναγεννηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ανθρώπους νέους, άφθαρτους, οι οποίοι θα έχουν όραμα και θα μπορέσουν να το μεταδώσουν σ΄ όλο τον κόσμο. Πάνω απ΄ όλα αυτή τη στιγμή ο Άρης αυτό έχει ανάγκη για να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα και βέβαια, αφού δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να έρθει ένας επενδυτής ν΄ αναλάβει».

Τέλος, σχετικά με το ρόλο των βετεράνων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, σχολίασε: 

«Θα μπορούσαν οι βετεράνοι να έχουν πιο ενεργό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια, όπου εσκεμμένα και μόνιμα δέχθηκαν ένα τεράστιο πόλεμο, ενώ έχουν και τις γνώσεις και την αγάπη προς την ομάδα και την εμπειρία να καθοδηγήσουν τον Άρη σωστά. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, τουναντίον πολεμήθηκαν με το χειρότερο τρόπο, από μια μερίδα ανθρώπων, που για δικό τους όφελος, κατασυκοφάντησαν και παράγοντες και παλαίμαχους παίκτες και καλούς και γνήσιους Αρειανούς, που έδωσαν πάρα πολλά στον Άρη. Και τελικά όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Άρη, ήταν το φυσικό επακόλουθο όλης αυτής της αλόγιστης πολιτικής που δημιουργήθηκε στην ομάδα από αυτούς τους ανθρώπους».

To Top