Βένος: «Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από τις απουσίες του Αστέρα»

Ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη, Γιάννης Βένοςμίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για το πώς αλλάζει τη ψυχολογία των παικτών το γεγονός ότι σε περίπτωση που κάνουν το 2/2, μένουν στην κατηγορία ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα, την αλλαγή στη διοίκηση της ομάδας και για την απουσία του Νταβίντ Αγκάνθο στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο πώς το περιμένει, και είπε: «Το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει ο Άρης να το κερδίσει οπωσδήποτε, είναι σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση. Η παρουσία της ομάδας στο ματς με τον Ατρόμητο μας έχει δώσει όλους ελπίδες ότι τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Ο Άρης έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, από ότι στο ματς με τον Πανθρακικό. Εκεί ήταν υποτονικός, χωρίς πείσμα και θέληση. Έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε και το γεμάτο γήπεδο και έχασε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Ας μην κοιτάμε όμως πίσω. Οι παίκτες έκαναν το καθήκον τους στο Περιστέρι και τώρα πρέπει να τους υποστηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στον ερχόμενο αγώνα με την Τρίπολη και να πάρουμε την νίκη».

 Για το τι πιστεύει ότι θα πρέπει να προσέξει ο Άρης στο ματς με τον Αστέρα, επεσήμανε: «Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα- έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα. Μέχρι πρότινος, διεκδικούσε τη δεύτερη θέση. Ακόμη είναι κοντά και παλεύει. Έχει κάνει κάποιες εκπληκτικές εμφανίσεις και εντός και εκτός έδρας. Είναι ποιοτική ομάδα με πολύ καλές μονάδες. Δε θα είναι εύκολη η δουλειά των ποδοσφαιριστών μας, γι αυτό κάνω μια έκκληση στους Αρειανούς φιλάθλους να βρεθούμε στο γήπεδο, από τη στιγμή που η διοίκηση όρισε και τόσο χαμηλές τιμές εισιτηρίων. Να στηρίξουμε όλοι την ομάδα, με την παρουσία μας στο γήπεδο».

 Για την απόφαση της διοίκησης να ορίσει τόσο χαμηλή τιμή στα εισιτήρια αυτού του αγώνα, τόνισε: «Η διοίκηση έκανε αυτό που έπρεπε, χαμήλωσε τις τιμές των εισιτηρίων. Είναι πολύ προσιτές για τον κόσμο. Μάλλον θα έχει πάνω από 20000 στο γήπεδο. Του χρόνου, η ομάδα κλείνει 100 χρόνια ζωής και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν πρέπει να βρουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία».

 Για τις απουσίες του Αστέρα στο ματς με τον Άρη, είπε: «Αυτό έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αν αγωνίζονταν οι παίκτες που θα λείψουν, θα έπαιζαν πιο επιφυλακτικά. Δε θα είχαν και πολλές δυνάμεις. Αυτοί που θα μπουν θα είναι ξεκούραστοι, φρέσκοι και θα τα δώσουν όλα. Ο Άρης δεν πρέπει να επαναπαυτεί, πρέπει να τα δώσει όλα με καλή ψυχολογία, τακτική και πάθος για την νίκη. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε στην κατηγορία».

 Για το αν υπάρχει αλλαγή στη ψυχολογία των παικτών, με δεδομένο ότι με 2/2 σώζεται η ομάδα, ανέφερε: «Οι ποδοσφαιριστές τώρα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και έχει αλλάξει η ψυχολογία μετά την νίκη επί του Ατρομήτου. Βελτιώθηκε και το κλίμα στα αποδυτήρια. Άλλαξαν κάποια πρόσωπα στη διοίκηση και στους ανθρώπους που περιβάλουν την ομάδα. Ήρθε και ο Κυριάκος Μπιμπισίδης που είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ενθουσιώδης και αγαπά την ομάδα. Βοήθησε και αυτός στην αλλαγή της ψυχολογίας των παικτών».

 Στη συνέχεια σχολίασε τη διοικητική αλλαγή που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας: «Κάθε αλλαγή όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, φέρνει αποτελέσματα. Ήταν αναγκαία αυτή η αλλαγή και βοήθησε την ομάδα. Οι αποφάσεις που παίρνονταν από την προηγούμενη διοίκηση, γινόταν από θέση πανικού. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να γίνεται».

 Για την απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Νταβίντ Αγκάνθο, από τα τελευταία δύο ματς, τόνισε: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον πρώτο καιρό, σίγουρα θα ήταν πολύ σημαντική η απουσία. Τώρα όμως, η ομάδα έδειξε ότι και χωρίς τον Αγκάνθο, τα καταφέρνει.  Από εδώ και πέρα, δε μπορούμε να σταθούμε σε πρόσωπα».

To Top