Με τη δύναμη της έδρας

Μετά από τις επιτυχίες της Τρίτης, η χθεσινή ημέρα δεν τα πήγε όπως τα περιμέναμε. Ιδίως στην Ισπανία οι Καταλανοί δυσκολεύτηκαν αρκετά για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Παρί Σεν Ζερμέν, εν αντίθεση με το ματς στο Τορίνο που η Μπάγερν παρουσιάστηκε σοβαρή και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους Γιουβεντίνους. Μάλιστα το (2-3) γκολ που ήταν η πρώτη μας επιλογή το αρπαξαμε στις καθυστερήσεις!

Ύστερα από ένα διήμερο ποδοσφαιρικής πανδαισίας, εκπληκτικών αναμετρήσεων και αρκετών ανατροπών από το υπερθέαμα που προσφέρει το Τσάμπιονς λιγκ, ήρθε η ώρα και για την εταιρη σπουδαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση το EUROPA LEAGUE. Τέσσερις σπουδαίοι αγώνες παίρνουν σειρά για την επαναληπτική προημιτελική φάση της εν λόγο διοργανωσης. Ρούμπιν Καζάν-Τσέλσι, Βασιλεία-Τότεναμ, Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ και Νιουκάστλ-Μπενφίκα είναι τα παιχνίδια που απαρτίζουν τις καλύτερες οχτώ ομάδες του πάλαι πότε κυπελλου κυπελλούχων. Παμε όμως να ξετυλίξουμε το κουβάρι σε κάθε μια από αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις…

Ξεκινώντας από την ψυχρή Ρωσία, όπου η ομάδα του Καζάν υποδέχεται ένα από τα φαβορί του τροπαίου Τσέλσι. Το πρώτο παιχνίδι έληξε υπέρ των Άγγλων με 3-1, ένα σκορ δίκαιο που έδωσε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους Λονδρέζους. Απέδειξε σε όλες τις γραμμές την υπεροχή της και μπορούσε να πέτυχε με λίγη τύχη ,και άλλο τέρμα. Από την άλλη οι Ρώσοι έφτασαν δικαίως μέχρι αυτην την φάση καθώς απέκλεισαν απανωτά την Ατλαντικό Μανδριτης και την Λεβάντε, ωστόσο το έργο τους πλέον δυσκόλεψε υπερβολικά. Πιθανό το (Χ) αλλά ακόμα πιθανότερο το (2-3) γκολ.

Λίγο πιο νότια και πιο συγκεκριμένα στην Ελβετία, θα πραγματοποιηθεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ματσάκι. Η υπερπρωταθλήτρια στην χώρα της Βασιλεία, έπειτα το 2-2 στο Γουατ Χαρτ Λειτ, υποδέχεται την Τότεναμ με άγριες διαθέσεις… Πιστεύει στο όνειρο και σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς θυμίζουμε ότι ισοφαρίστηκε από 0-2 που είχε προηγηθεί νωρίς. Κατεβαίνει παθιασμένη, ενώ ο κόουτς Γιακίν θα υπολογίζει σε όλο τον έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Από την άλλη τα “σπιρούνια” δείχνουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους περισσότερο στο πρωτάθλημα και στο κυνήγι της τρίτης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημερινό της έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς ο Βίλας Μπόας δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τον ηγετη της ομάδας Μπέιλ, τον Ντεφοου, τον Λένον, και στην άμυνα τον Γκαλάς. Έτσι αυτόματα το χεράκι μας πάει προς τον άσσο με μια μικρή κάλυψη στην ισοπαλία.

Στην κοντινή μας Ιταλία, και στο κεκλεισμένων των θυρών Ολίμπικο, η Λάτσιο υποδέχεται την Τουρκική Φενερμπαχτσέ. 2-0 η πρώτη αναμέτρηση υπέρ των Τούρκων, με σκορ που διαμορφώθηκε στο τελευταίο τέταρτο του 90λεπτου. Δικαιολογημένα τα παράπονα των Λατσιανοι κατά της διαιτησίας, καθώς η αποβολή τους στοίχισε κατά πολύ στη ροή του αγώνα. Άξιζαν ένα τέρμα που η λογική λέει πως θα το πετύχουν στην έδρα τους. Οι γηπεδούχοι εντός των συνόρων παραμένουν αήττητοι, ενώ η Φενερ, δεν έχει κερδίσει πότε εκτός έδρας Ιταλική ομάδα (όλες ήττες και με διαφορά άνω των δύο γκολ).Ποντάρουμε στο άσσο της Λάτσιο που εμφανίζεται πάντοτε σοβαρή στη Ρώμη.

Τέλος, θα οδηγηθούμε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, εκεί όπου η Νιουκάστλ υποδέχεται την θεαματική Μπενφίκα. 3-1με ανατροπή το πρώτο παιχνίδι υπέρ των αετών της Πορτογαλίας. Αν και οι “καρακαξες” έχασαν τρομερές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλο γκολ, οι μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι και μόνο με δύο τέρματα διαφορά θα μπορούν να προκριθούν απόψε.

Πολλές οι απουσίες τους καθώς Μπεν Αφρα, Κολοτσίνι και Χαϊνταρά δεν θα δώσουν το παρόν, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Πέρεζ. Πιστεύω ότι οι Αγγλοι θα το πολεμήσουν μέχρι τέλους και δεν θα πέσουν αμαχητί. Και όταν οι τιμές στις αποδόσεις για τον άσσο κυμαίνονται σε τόσο υψηλά επίπεδα, εμείς θα το τιμήσουμε!

                                                               Προτείνουμε:

ΡούμπινΚαζάν-Τσέλσι (2-3)

Βασιλεία-Τότεναμ (1Χ)

Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ (1)

Νιουκάστλ-Μπενφίκα (1)

To Top