Βένος: Επιβεβαίωση PRESSARIS για τη συνάντηση, θλίψη για το παλικάρι τον Αλκέτα!

Για τον Αλκέτα Παναγούλια, τη μεγάλη του αγάπη για τον Άρη και την μεγάλη απώλεια της κιτρινόμαυρης οικογένειας αναφέρθηκε ο Γιάννης Βένος, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του PRESSARIS για τη σύνταξη των βετεράνων στην πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ.

Όπως σας ενημέρωσε το PRESSARIS μετά τους οργανωμένους, συνεχίζουν τις ενέργειες και οι βετεράνοι. Με πρωτοβουλία των βετεράνων, του Γιάννη Βένου, του Άγγελου Σπυρίδωνα κ.α. θα γίνει και νέα προσπάθεια. Ιωαννίδης, Ζορπίδης, Τσαρούχας, Γράντας κ.α. θα κληθούν να συνταχθούν.Ο πρόεδρος των βετεράνων επιβεβαίωσε τις προσπάθειας αυτές. Απομένει πλέον στο ραντεβού της Τετάρτης να μιλήσουν τα έργα και οι πράξεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βένος (Libero) για Παναγούλια και συνάντηση.

O Βένος αναφέρθηκε αρχικά στον Αλκέτα Παναγούλια, λέγοντας: «Είναι δύσκολη μέρα, ο Αλκέτας ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος σε όλους. Είναι μέρα θλίψης για την οικογένεια του Άρη, εγώ υπήρξα και παίκτης του ενώ κάναμε παρέα κάθε φορά που ερχόταν στην Θεσσαλονίκη. Όταν ερχόταν ήθελε να βλέπει όλους τους φίλους του, την τελευταία φορά που ήταν εδώ φαινόταν καταβεβλημένος, μας είπε ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά δεν ρωτήσαμε περισσότερα, καταλαβαίνετε.. ήταν σαφές ότι δεν ήταν πολύ καλά»
Για το γεγονός ότι ζούσε μόνιμα στις ΗΠΑ: «Δεν επέλεξε ο ίδιος να ζήσει μόνιμα εκεί αλλά εκεί ήταν η οικογένεια του και δεν μπορούσε να λείπει. Ερχόταν πάντως συχνά, κάθε 2-3 μήνες, στην Θεσσαλονίκη και η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έφευγε, πάντα ήταν στενοχωρημένος και έλεγε ότι θα επιστρέψει σε 1 μήνα. Η γυναίκα του, τα 2 παιδιά του και τα εγγόνια του ήταν στις ΗΠΑ και υποχρεωτικά πήγαινε και ο ίδιος»
Συνεχίζοντας, ο Βένος τόνισε: «Ο Αλκέτας λάτρευε τον Άρη και πρόσφερε πάρα πολλά στον σύλλογο, όταν ερχόταν μιλούσαμε με τις ώρες, περνούσαν από εκεί που καθόμασταν και τα λέγαμε, όλοι οι φίλοι του και πολλές φορές μέναμε μέχρι το πρωί. Ο Αλκέτας μπορούσε να μιλά για ώρες και ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος, χαιρόσουν να κάνεις παρέα μαζί του, μιλούσαμε για τα πάντα. Ήταν επίσης πολύ αισιόδοξος άνθρωπος ενώ ως προπονητής αγαπούσε τους Έλληνες παίκτες και δεν πίστευε ότι οι ξένοι ήταν καλύτεροι. Τον γνώρισα το ΄76 σαν προπονητή στον ΑΡΗ, ήμασταν τότε στην ομάδα μια νέα φουρνιά παικτών (Κούης, Φοιρός, Σεμερτζίδης, Μπαλλής κα) που παίξαμε για πάνω από 10 χρόνια στην ομάδα. Μας πίστεψε, δούλεψε μαζί μας και μας αγαπούσε όλους, ενδιαφερόταν για όλα. Στον Άρη ο ίδιος ήταν από μικρό παιδί, έπαιξε στα τμήματα υποδομής και έφτασε να γίνει και πρόεδρος»
Για τον προπονητή Αλκέτα Παναγούλια : «Ήταν χαρισματικός προπονητής, ειδικά στον τομέα της ψυχολογίας. Δεν του άρεσε η πολύ προπόνηση αλλά έκανε τον κάθε παίκτη να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Μιλούσε πολύ και με την ομάδα αλλά και με κάθε παίκτη χωριστά, έλεγε πολλές ιστορίες στην προσπάθεια του να τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία της ομάδας, έτσι οι παίκτες έπαιζαν για αυτόν μέσα στο γήπεδο»
Συμπλήρωσε επίσης :«Ήταν μια τεράστια προσωπικότητα και δύσκολα θα βρεθεί όμοιος του και είναι σίγουρα μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του Άρη. Αν ήταν εδώ αυτή την εποχή θα είχε σίγουρα έντονο ρόλο και θα προσπαθούσε να βοηθήσει την ομάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Σίγουρα η οικογένεια του Άρη θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον τιμήσει όπως του αξίζει. Δεν έχουν περάσει πολλές τέτοιες προσωπικότητες από τον Άρη ενώ είχε φυσικά τεράστιες επιτυχίες σε ότι έκανε, πέρασε από τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα, ήταν προπονητής και στην Εθνική των ΗΠΑ, πέτυχε πάρα πολλά στην ζωή του ο Αλκέτας. Ξέραμε ότι έχει προβλήματα υγείας, τον είχαμε δει πριν από 2 μήνες, ήταν παλικάρι όμως και περιμέναμε να αντέξει και πάλι, όπως είχε κάνει πολλές φορές πριν. Τέτοια εποχή ερχόταν πάντοτε στην Θεσσαλονίκη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Μαθαίνω ότι η κηδεία θα γίνει στις ΗΠΑ και δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να παραβρεθούμε»
Τέλος, ο Βένος ρωτήθηκε και την προσπάθεια σωτηρίας του Άρη που είναι σε εξέλιξη :
«Γίνονται προσπάθειες και θέλουμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον της ομάδας. Εμείς ως βετεράνοι κάνουμε επαφές, οι φίλαθλοι δημιούργησαν την επιτροπή οικονομικής ενίσχυσης ενώ αύριο Τετάρτη θα γίνει μια πολύ μεγάλη συνάντηση για την επιβίωση της ομάδας και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αυτή θα είναι πιο διευρυμένη συνάντηση από την προηγούμενη, θα είναι περισσότεροι παράγοντες της ομάδας και περιμένω να έχει ουσιαστικότερο αποτέλεσμα»

To Top