ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βέροια: Μεγαλείο ψυχής! Με την βοήθεια της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, η ΜΑμΑ απέκτησε το δικό της λεωφορείο

Το δικό της λεωφορείο απέκτησε η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ) Βέροιας. Το καινούργιο μεταφορικό μέσο θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών του ΚΔΑΠ αλλά και τις Μέριμνας γενικότερα.

Το λεωφορείο αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την καμπάνια «Πάμε βόλτα τα όνειρά μας με τον Άλκη». Η καμπάνια ήταν μια πρωτοβουλία της μητέρας του Άλκη, Μελίνας Κακουλίδου. Σε μια τηλεοπτική της εμφάνιση στο Σταρ, έκανε ένα πανελλήνιο κάλεσμα στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού της.

«Ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Μελίνας. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από απλό κόσμο και από κολυμβητικά σωματεία που υποστήριξαν την προσπάθεια. Φορείς που περιμέναμε να μας βοηθήσουν, δεν το έκαναν. Μαζεύτηκαν περισσότερα χρήματα από αυτά που περιμέναμε και έτσι αγοράσαμε ένα καλύτερο λεωφορείο από αυτό που είχαμε ως στόχο, για να μας εξυπηρετεί καλύτερα» τόνισε στον «Πληροφοριοδότη» η πρόεδρος της Μέριμνας Ελένη Στεφανάκη.

Το λεωφορείο της Μέριμνας είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Άλκη Καμπανού. Έχει ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνιά του. «Πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε λεωφορείο, απευθυνθήκαμε σε φορείς που έχουν και δεν το χρησιμοποιούν τα απογεύματα. Αρνήθηκαν να μας εξυπηρετήσουν. Έτσι πήραμε την απόφαση να πάρουμε δικό μας. Ευχαριστούμε την Μελίνα για την βοήθειά της. Η οικογένεια του Άλκη, έκανε τον πόνο της προσφορά» σημείωσε η κ. Στεφανάκη.

To Top