ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαλεριάνος: “Φέτος είναι η ευκαιρία μας…”

Ο Γιώργος Βαλεριάνος, μίλησε από την Ολλανδία, για τη φετινή προετοιμασία, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και το πώς οραματίζεται την χρονιά της επιστροφής του Άρη στη φυσική του θέση!

Όσον αφορά την δική του προσωπική άποψη, για την εικόνα που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από την ομάδα, ο 26χρονος μπακ, είχε να πει:

«Οσο κυλάει η προετοιμασία και αυξάνεται το επίπεδο της έντασης και των απαιτήσεων από τον προπονητή, είναι φυσιολογικό να νιώθουμε τα πόδια πιο βαριά. Αυτή είναι η ουσία της προετοιμασίας όμως. Αν ήμασταν έτοιμοι τώρα, θα υπήρχε θέμα. Θα σήμανε ότι  κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά που γίνεται. Τακτικά ανταποκριθήκαμε καλά, για τα δεδομένα της εποχής, και στα δύο φιλικά. Συγκρίνοντας τα δύο παιχνίδια αυτό που διαπιστώνω είναι μια βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Στο πρώτο είχαμε κάποια θεματάκια στην άμυνα, τα δουλέψαμε και με την Ντε Γκράαφσαπ δείξαμε βελτιωμένη εικόνα. Η ομάδα ήταν πιο συμπαγής».

«Δεν υπόσχομαι κάτι. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι θα μπαίνουμε στο γήπεδο και θα δίνουμε ό,τι έχουμε μέσα μας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα πηγαίνουμε για το καλύτερο και όπως λένε… στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά»

Που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, από εδώ και στο εξής;

«Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην κατοχή της μπάλας, να βγάζουμε περισσότερες τελικές προσπάθειες. Για τα δεδομένα της εποχής όμως θεωρώ ότι είναι φυσιολογική η εικόνα που βλέπετε, δεν είναι φρέσκα τα πόδια, δεν υπάρχει τόση κίνηση, τόσες ιδέες ακόμα στο παιχνίδι μας».

Ο προπονητής είναι ξεκάθαρο ότι δεν διαχωρίζει «παλιούς» και «καινούργιους», όποιος παλεύει αυτός θα παίζει…

«Αυτό είναι το σωστό, αλλιώς θα ήμασταν δύο ομάδες. Όποιος θα είναι καλά, θα δίνει το κάτι παραπάνω, αυτός θα παίζει».

Υπάρχει η αίσθηση ότι βιώνεις τη δεύτερη χρονιά σου στον Άρη ως το μεδούλι. Είναι έτσι ή κάνουμε λάθος;

«Όταν ήρθα εδώ πέρυσι στόχος μου ήταν η ομάδα να βγει κατηγορία, με κάθε κόστος. Φέτος για το κάθε παιδί που βρίσκεται στο ρόστερ είναι μία τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί, να βοηθήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Δίνεις ό,τι έχεις και στο τέλος κάνεις το ταμείο».

«ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ…»

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Βαλεριάνος, σχολίασε τόσο το γεγονός πως παρέμεινε και φέτος στην ομάδα, όσο και το αν νιώθει πως θα ζήσει πλέον κάτι διαφορετικό…

«Δεν θα πω ψέματα. Ήρθε ένας καινούργιος προπονητής που έκρινε το ρόστερ, είδε ότι μπορώ να βοηθήσω και αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Άρη. Είναι χαρά μου που ένας τόσο καταξιωμένος προπονήσεις με πολλές παραστάσεις στην καριέρα του με θεωρεί μέλος της ομάδας. Το κεφάλαιο της Β εθνικής έκλεισε. Αδικηθήκαμε σαν ομάδα. Παίζαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν δείξαμε τις δυνατότητες που πραγματικά είχαμε σαν σύνολο. Φέτος έχουμε όλα τα εφόδια για να βγάλουμε το 100% ο καθένας μας στο γήπεδο. Πόσω μάλλον όταν είσαι στον Άρη και ο προπονητής θέλει να παίζουμε κυρίαρχο ποδόσφαιρο, να έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων, οπότε αυτό μπορεί να αναδείξει όσα έχεις να προσφέρεις στο γήπεδο».

«Εγώ ξέρω τον κόσμο του Άρη! Έβλεπα όμως τα παιδιά που ήρθανε να κοιτάνε από τον πάγκο τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα, να μας χειροκροτεί και έλεγα από μέσα μου… “έχεις να δεις ακόμα πολλά”»

 

 

 

 

 

To Top