Νέα σενάρια για την Σούπερ λίγκα, με 14 ομάδες και λύση προ των πυλών

Νέα σενάρια για την Σούπερ λίγκα, με 14 ομάδες και λύση προ των πυλών βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το ένα από αυτά αναφέρει ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης προτίθεται εν τέλει να μην επιμείνει στον αριθμό «12», αλλά να αποδεχτεί την μείωση των ομάδων σε 14. Όμως, για να κάνει αυτή την υποχώρηση, θα ζητήσει την θέσπιση ενός ακόμη όρου που αφορά τον περιορισμό στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων της Super League! Ο περιορισμός δεν θα είναι αυθαίρετος, αλλά πολύ συγκεκριμένος (θα οριοθετεί πόσους μπορείς να δίνεις δανεικούς και πού) και θα ισχύει από την σεζόν 2019-20.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω και την υποχώρηση του Γιώργου Βασιλειάδη, δεν θα ισχύει ως είχε και η 5ετής διάρκεια του πακέτου οικονομικής στήριξης από Nova και ΕΡΤ. Αυτό θα μετατραπεί πιθανότατα σε διετές, με την δυνατότητα να επεκταθεί για 3 ακόμη χρόνια, αν υλοποιούνται πιστά όλοι οι όροι.

Το δεύτερο αναφέρει ότι οριστικά το Σάββατο 25 Αυγούστου θα γίνει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος. Οριστικά και αμετάκλητα θα προβιβαστεί μόνο ο πρωταθλητής της Football League στη Super League και αντίστοιχα θα υποβιβαστούν τέσσερις ή έξι ομάδες στη Γ΄ Εθνική, ώστε τη σεζόν 2019-20 στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία να πάρουν μέρος 18 ή 16 ομάδες αντίστοιχα.

Αυτό που εξετάζεται στην παρούσα φάση είναι αν θα γίνουν αγώνες πλέι άουτ στη Super League και πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος σε αυτούς. Αν δηλαδή υποβιβαστεί απευθείας μια ομάδα και αυτές που θα είναι στις θέσεις 13, 14 και 15 θα δώσουν αγώνες κατάταξης, για να παραμείνει μία στην κατηγορία. Αυτό θα καθοριστεί στη γενική συνέλευση της Super League την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στην οποία τα όποια σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για διατήρηση των 16 ομάδων, θα πέσουν στο κενό.

To Top