Βαρούχας: «Ήταν υποχρεωμένος να το δει»

Ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, μίλησε για τη χθεσινή διαιτησία του αγώνα Ξάνθη – Άρης και έδωσε την δική του εξήγηση για το πέναλτι που δεν δόθηκε στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

«Το πέναλτι αυτό σε κάνει να πνίγεσαι από αγανάκτηση. Είναι το δίκαιο. Και τοπικό να είναι, το δίνεις αλλιώς από το αυτί και στον δάσκαλο. Το πρόβλημα δεν είναι ο Άρης ούτε η Ξάνθη. Παλεύεις, παίζεις ένα παιχνίδι και δεν θέλω να μου στερείς το πέναλτι. Τι βοηθός και παραμύθια, ή είσαι διαιτητής ή δεν είσαι. Είμαστε με τους διαιτητές, θα κάνουν λάθη, αλλά ξέρω εγώ, κάποια στιγμή λες ‘δεν μπορώ άλλο’», ενώ προσέθεσε ότι:

«Όταν όμως είναι τέτοιες φάσεις τι να συζητήσουμε. Δεν θα πάμε στο αν το πέναλτι μπει ή δεν μπει. Είναι μία καταστατική παράβαση εγώ και 5-0 να χάνω θα μου το δώσεις. Είναι στο παιχνίδι και έγινε πέναλτι».

Για το γεγονός ότι μπορεί να μην το είδε ο διαιτητής:

«Μην πάμε σε λεπτομέρειες τώρα. Αυτός ξέρει τι είδε. Είναι υποχρεωμένος να το δει. Γι΄ αυτό λέμε να τρέχει να είναι ανήσυχος όταν η μπάλα είναι κοντά στην περιοχή, να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι υποχρέωση του».

Για το αν ήταν καθαρό πέναλτι:

«Ακούω πολλές φορές ότι είναι καθαρό πέναλτι. Δεν έχει καθαρό και βρώμικο πέναλτι. Δεν μου δίνεις το πέναλτι. Ούτε τον πονηρό κάνω ούτε τον πολύξερο. Εμείς βλέπουμε μία φάση από τον καναπέ και μετά από αυτά λέμε την άποψή μας. Δεν κάνουμε τους πονηρούς. Πράγματι μέσα στο γήπεδο ο διαιτητής μπορεί να μην το είδε. Αλλά εμένα δεν με νοιάζει. Η δουλειά του είναι να βλέπει».

Για το πώς σχολιάζει τη διαιτησία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα:

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή. Με τις νέες τροποποιήσεις θα γίνει το έλα να δεις. Δηλαδή με τις νέες τροποποιήσεις θα γίνει πιο ελεύθερο το παιχνίδι. Είναι αποφάσεις τις UEFA για να γίνει πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι. Φυσικά εδώ εγκυμονεί κινδύνους γιατί στην Ελλάδα ασχολούμαστε με την διαιτησία. Στην πορεία όταν θα είναι να βγουν οι ομάδες στην Ευρώπη ή να πέσουν θα έχουν ζόρια. Εδώ το θέμα της διαιτησίας  το ψάχνουμε πιο πολύ».

To Top