Πέντε αγωνιστικές, πέντε διαφορετικές αμυντικές τετράδες, 9 γκολ παθητικό!

Είναι πασιφανές ότι ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα στην αμυντική του λειτουργία. Η άμυνά του τον “πρόδωσε” και χθες στα Πηγάδια και διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της Ξάνθης. Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν έπαιξε η ίδια αμυντική γραμμή και αυτό ίσως να δίνει μια εξήγηση για την “τρικυμία” στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν είτε από τον Γιάννη Χατζηνικολάου, είτε από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς είναι συγκεκριμένοι, αλλά ποτέ δεν έπαιξαν όλοι μαζί δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό δίνει μια εξήγηση στα πως και τα γιατί ο Άρης δεν μπορεί να βρει μια σταθερά στην άμυνα και δέχεται πολύ εύκολα γκολ σε κάθε αγώνα.

Τα εννιά γκολ σε 5 αγώνες τον φέρνουν στη δεύτερη χειρότερη άμυνα (10 γκολ έχει δεχθεί ο Απόλλωνας Σμύρνης και ο Λεβαδειακός). Ο Άρης δεν μπορεί να βρει μια σταθερή τετράδα στην αμυντική του γραμμή, είτε γιατί υπάρχουν τραυμαυτισμοί, είτε γιατί υπάρχει άλλη φιλοσοφία με την αλλαγή προπονητή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπάρξουν αυτοματισμοί και σωστές τοποθετήσεις. Σημασία έχει ότι ο Άρης λόγω της άμυνάς του κυρίως βρίσκεται ουραγός με μόλις έναν βαθμό και αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Οι αμυντικές τετράδες του Άρη

5η αγωνιστική, Ξάνθη – Άρης: Ψυχογιός – Ηρακλής – Πουλίδο – Τσουμάνης

4η αγωνιστική, Άρης – Λεβαδειακός: Ψυχογιός – Κύργιας – Πουλίδο – Τσουμάνης

3η αγωνιστική, Ατρόμητος – Άρης: Καραγκούνης – Κύργιας – Ηρακλής (Καρασαλίδης) – Τσουμάνης

2η αγωνιστική, Άρης – Καλλονή: Καραγκούνης – Κύργιας – Πουλίδο (Ηρακλής) – Τσουμάνης

1η αγωνιστική, Απόλλων – Άρης: Ηρακλής – Κύργιας – Πουλίδο – Τσουμάνης

 

To Top