ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πρόστιμο στην Ελλάδα για τον αγώνα με τη Βοσνία

Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΕΠΟ για τα επεισόδια που προκάλεσαν φίλαθλοι στον αγώνα της Ελλάδας με τη Βοσνία, καθώς και για το πανό ντροπής για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Πρόστιμο 75.000 ευρώ, επίπληξη και προειδοποίηση ήταν η ποινή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βοσνία στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναμέτρηση τα αίματα… άναψαν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, όταν ο Έντιν Τζέκο κατέβασε το σορτσάκι του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, με συνέπεια να προκληθεί σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο και να αυξηθεί η ένταση στις εξέδρες. Στις κερκίδες του γηπέδου, μάλιστα, όπου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φίλαθλοι κρέμασαν πανό με αναφορά στη σφαγή Βοσνίων στην Σρεμπρένιτσα του 1995.

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τιμώρησε την Ελλάδα για παράβαση των άρθρων 65 και 67 των κανονισμών ασφαλείας σταδίων της FIFA, η οποία προέκυψε από απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των φιλάθλων, που περιλαμβάνει:

  1. Ομοφοβικά συνθήματα
  2. Πανό με πολιτικό περιεχόμενο
  3. Άναμμα φωτοβολίδων
  4. Χρήση λέιζερ
  5. Ρίψη αντικειμένων
  6. Αποδοκιμασία εθνικού ύμνου
  7. Μπλοκαρισμένες σκάλες στις θύρες

Η Βοσνία, από την πλευρά της, τιμωρήθηκε με 23.000 ευρώ πρόστιμο και προειδοποίηση για τις φωτοβολίδες που άναψαν οι φίλαθλοι, τα αντικείμενα που έριξαν στον αγωνιστικό χώρο και για την καταστροφή καθισμάτων.

Επιπροσθέτως, η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με 11.000 ευρώ πρόστιμο και προειδοποίηση για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα με την Κύπρο, που περιλαμβάνει:

  1. Άναμμα φωτοβολίδων
  2. Χρήση λέιζερ
To Top