Βασβάνης: «Πρέπει να θωρακίσουμε τον Άρη»

O πρώην υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη, Γιώργος Βασβάνης, μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κίτρινους.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για τον Σταυρόπουλο: «Ο Σταυρόπουλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα. Τα ατομικά χαρακτηριστικά του είναι τρομερά και σε βάθος χρόνου θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς, όμως, αυτός όπως και άλλοι έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά. Αντί να βοηθηθούν από τους μεγάλους τραβάνε αυτοί το κουπί».

Για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπήρχε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Άρη τα προγουμενά χρόνια: «Δυστυχώς κάποιοι παράγοντες για δικούς τους προσωπικούς λόγιος έφερναν μόνο ξένους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς έδωσαν πολλά, ενώ κάποιοι άλλοι  δεν άξιζαν ούτε να περνούν έξω από το Χαριλάου. Εξαιτίας αυτής της στάσης πολλοί νέοι παίκτες δεν πήραν ευκαιρίες».

Για τη σημασία των υποδομών: «Η αρχή και το τέλος σ΄ έναν σύλλογο πρέπει να είναι οι υποδομές. Οι ομάδες αυτές έχουν πλαισιωθεί από τον Κώστα Οικονομίδη, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και ένας ικανότατος άνθρωπος. Πιστεύω πως, αν του δοθεί μια μικρή πίστωση χρόνου, μπορεί να πετύχει πολλά».

Για τα τμήματα των ακαδημιών: «Πρέπει να δώσουμε χρόνο. Η πρώτη ομάδα έχει τόσα προβλήματα και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στα τμήματα υποδομής. Παρόλα αυτά, η Κ20 είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, όπως και η Κ15, ενώ η Κ17 στην τρίτη θέση. Πρέπει να είμαστε όλοι αισιόδοξοι”».

Για το δίκτυο στους γύρω νομούς: «Είχαμε ένα μικρό δίκτυο και στους γύρω  νομούς με αντάλλαγμα μερικά ρούχα της ομάδας και εισιτήρια διαρκείας. Από αυτό το δίκτυο αποκτήσαμε παίκτες που έφεραν κέρδη στην ομάδα, όπως ο Κατίδης και ο Γιαννιώτας”.

Για την σημασία της απόδοσης της πρώτης ομάδας: «Όλα εξαρτώνται, όμως, και από την πρώτη ομάδα. Αν η πρώτη ομάδα είχε καλύτερη εικόνα, πολλά περισσότερα παιδιά θα έρχονταν στις ακαδημίες, πολύ καλύτερο κλίμα θα υπήρχε και πολλές περισσότερες πιθανότητες θα υπήρχαν για να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο».

Για τα αίτια της κακής εικόνας της πρώτης ομάδας: «Πρέπει να θωρακίσουμε την ομάδα. Ο Άρης σε κάθε αγωνιστική πάει σαν ‘πρόβατο στη σφαγή’. Δε γίνεται ομάδες της εμβέλειας του Πλατανιά να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στη διαιτησία από τον Άρη. Βέβαια έγιναν κάποια λάθη και στο σχεδιασμό της ομάδας. Έφυγαν κάποιοι παίκτες που δεν έπρεπε, όπως ο Ζαραδούκας και ο Παπαστεριανός. Πάνω στον κορμό της ομάδας έπρεπε να προστεθούν και νέες μεταγραφές. Τώρα ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και με το άρθρο 99  μήπως και γίνει άρση του απαγορευτικού μεταγραφών».

Για τον Μιλίνκοβιτς: «Ο Μιλίνκοβιτς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και δείχνει πολλά θετικά στοιχεία. Νομίζω πως έχουμε να δούμε έναν τόσο ικανό προπονητή από την εποχή του Κούπερ. Θεωρώ πως άμα του δοθεί χρόνος, μπορεί να μας καταπλήξει όλους θετικά».

To Top