Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με την υποβολή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης την οποία κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης κορυφώθηκε η αντιπαράθεση για την έφοδο της ΕΛΑΣ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με την διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Αιτία για την υποβληθείσα πρόταση δυσπιστίας που οδηγεί στα άκρα την πολιτική αντιπαράθεση, απετέλεσε η πρωινή επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μιλώντας στη Βουλή «μέγιστη θεσμική εκτροπή» που «δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για βαριά και ιστορική ευθύνη, η οποία βαρύνει όλα τα κόμματα, προσθέτοντας ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει ό,τι του αναλογεί.

«Ενημερώνω το σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας που εξαπέλυσε, παράλληλα, σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική.

«Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο» κατέληξε.
Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας θα δώσει την ευκαιρία «να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής».

Την πρόταση δυσπιστίας υπογράφουν 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας άρχισε να κινητοποιεί τα κομματικά όργανα άμα τη αφίξει του στην Αθήνα από τις ΗΠΑ περίπου στις 4 το απόγευμα, ξεκινώντας επαφές με συνεργάτες του. Παράλληλα , ενώ παράλληλα συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε διατυπώθηκαν διάφορες ιδέες και προτάσεις με κυρίαρχη την πρόταση για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Μετά την ανταλλαγή απόψεων στην ΠΓ συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ήταν ομόφωνη. Αύριο θα συνεδριάσει και πάλι η ΠΓ προκειμένου να συζητήσει συγκεκριμένα ζητήματα τακτικής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στη Βουλή.

Πηγή: ethnos.gr

 

To Top