ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασιλακόπουλος: “Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το θέμα, όλα τα άλλα είναι παραμύθια”

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε στον στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό”, όπου αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ και την Εθνική ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για:

Την κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και αν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους“Τι να βρούμε και να μην βρούμε; Δεν είναι κοινωνικές σχέσεις. Είναι ξεκάθαρα ζητήματα που επηρεάζουν την πορεία του αθλητικού κινήματος. Η ιδιωτικοποίηση των γηπέδων. Φτύσαμε αίμα για να τα φτιάξουμε. Ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι λένε. Λένε δεν είναι ξεπούλημα, είναι αξιοποίηση. Τώρα δεν γίνεται αξιοποίηση; Παίζουν οι εθνικές ομάδες, αλλά και άλλες εκεί. Αυτά που έχουν υπογράψει μιλάνε ξεκάθαρα για ρευστοποίηση και εκποίηση. Εμείς για παράδειγμα για να κάνουμε έναν αγώνα με την εθνική ομάδα θα πρέπει να μιλάμε με τον ιδιώτη. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό. Το μνημόνιο μιλάει για ρευστοποίηση και εκποίηση. Ας έχουν επιτέλους μία συγκεκριμένη πολική”.

Την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ονομάσει το κλειστό του ΟΑΚΑ, “Νίκος Γκάλης”“Είναι αποπροσανατολισμός. Δεν ξέρω πως κινούνται. Μπερδεύει τα πράγματα. Λαϊκίζει. Αυτό ακριβώς είπα. Θέλει να πάει τα θέματα αλλού. Στο όνομα του Γκάλη και τα λοιπά. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το θέμα. Τα άλλα είναι παραμύθια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και κατά την διάρκεια της παρουσίας του έγινε το ΟΑΚΑ. Μην το ξεχνάμε. Δεν ήμουν καν μέλος των κυβερνήσεων που ακολούθησαν. Άλλοι ήταν μέλη αυτών των κυβερνήσεων και κάθεται μαζί τους. Τελικά και ο κύριος Κοντονής ψήφισε μνημόνιο”.

“Γι’ αυτό διαμαρτύρεται η ΕΟΕ και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες; για την ιδιωτικοποίηση το κάνουν. Το πρόβλημα είναι το όνομα; Λες και λύσαμε όλα τα άλλα”, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, σε ερώτηση για το αν επιθυμεί και ο ίδιος να ονομαστεί το ΟΑΚΑ, “Νίκος Γκάλης”.

“Στην ιδιωτικοποίηση εκφράζω την πλήρη εναντίωση μου. Στο ΟΑΚΑ εξυπηρετούνται ένα μεγάλο ποσοστό κοινωνικών εκδηλώσεων. Και εμείς στην Ομοσπονδία πληρώνουμε νοίκι”, είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ.

Για την σύνθεση της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά“Είναι μία πραγματικότητα οι τραυματισμοί. Οι παίκτες έχουν κάποια όρια. Χθες είδα τον Πρίντεζη που πράγματι έφτασε στο κόκκινο. Δεν θα βοηθήσουμε το παιδί να γίνει καλά; θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε την καλύτερη ομάδα”.

Για την απόφαση της ΚΕΔ να τιμωρήσει έξι διαιτητές πριν τους τελικούς“Δεν ασχολούμαι καθόλου με τα θέματα διαιτησίας και πρέπει όλοι να το καταλάβετε. Δεν ξέρω καν ποιοι είναι οι επόμενοι διαιτητές”.

To Top