Βεζένκοφ: “Νίκη ηρεμίας, δεν μας εφησυχάζει το αήττητο”

Ο Άρης “χτίζει” φέτος χαρακτήρα νικητή και καταφέρνει μέχρι να κερδίζει  παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος, κάτι που δεν συνέβαινε πέρυσι. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ χαρακτήρισε την επικράτηση επί της Νέας Κηφισιάς νίκη ηρεμίας ενώ τόνισε ότι η παρουσία ανθρώπων από το ΝΒΑ δεν τον επηρεάζει και το μόνο που θέλει να είναι να βοηθά την ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί.

Ο πρώτος σκόρερ των κίτρινων ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι: “Προηγηθήκαμε με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, οι 31 πόντοι που δεχθήκαμε ήταν πολλοί, έπρεπε να έχουμε δεχθεί 20. Περιμέναμε στο δεύτερο ημίχρονο την αντίδραση της Κηφισιάς όπως κι έγινε. Εμείς σταθήκαμε απέναντι της σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, όχι στο 100%, ώστε να κρατήσουμε τα ηνία του παιχνιδιού. Ευστοχήσαμε στις βολές αλλά και στα τρίποντα, ενώ παίξαμε και καλή άμυνα, για να φτάσουμε σε αυτή την νίκη”.

Πού οφείλεται η καθίζηση στην τέταρτη περίοδο; «Στην εμπειρία της Κηφισιάς, η οποία άρχισε να παίζει σαν ομάδα, καλύτερα. Επίσης η διαφορά των 17 πόντων μας επηρέασε όπως φάνηκε, έπρεπε να συνεχίσουμε να παλεύουμε, χάσαμε αρκετές μπάλες, χάσαμε αμυντικά ριμπάουντ αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Ο Βεζένκοφ θυμήθηκε την περυσινή χρονιά όταν ο Άρης έχασε αρκετά παιχνίδια στο τέλος, κάνοντας σύγκριση με φέτος: «Πέρυσι σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια χάναμε. Θέλαμε να κερδίσουμε, ήταν ένα παιχνίδι που πήγε στον πόντο αλλά είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και την χρειαζόμασταν ενόψει ενός δύσκολου αγώνα που έχουμε στην συνέχεια κόντρα στον Κόροιβο. Είναι μία νίκη… ηρεμίας και έχουμε μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να συνεχίσουμε μετά το 4 στα 4, το οποίο δεν μας εφησυχάζει αλλά μας οδηγεί σε περισσότερη δουλειά».

Ερωτηθείς για την παρουσία των ανθρώπων των “Πέλικανς στο Nick Galis Hall” σχολίασε: «Δεν το ήξερα αλλά δεν με επηρεάζει κάτι τέτοιο. Σε κάθε παιχνίδι είτε έχει 5.000 φιλάθλους, είτε ανθρώπους από το ΝΒΑ εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Προσπαθώ να βοηθήσω μέσα από την άμυνα, τα ριμπάουντ, την επίθεση, από οποιοδήποτε τομέα μπορώ, να δίνω το 100%. Δεν με επηρεάζει όποιος και να είναι εδώ”.

Ο Βεζένκοφ εξήγησε πως καταφέρνει να μην επηρεάζεται από τέτοιες καταστάσεις. “Μέσα από την οικογένεια μου και μέσα από την παιδεία που μου έχουν δημιουργήσει οι ομάδες στις οποίες έχω παίξει, μου έχουν μάθει ότι μέσα από την σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις και μόνο αν είσαι προσγειωμένος. Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα στην καριέρα μου, έχω πολύ δρόμο ακόμα, θέλω να φτάσω σε υψηλότερο επίπεδο και μόνο μέσα από την δουλειά μπορώ να τα καταφέρω».

To Top