Βεζένκοφ: “Να βάλουμε ένα… τούβλο περισσότερο από την περσινή σεζόν”

Μετά τη νίκη του Άρη επί του Ηλυσιακού ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε στο Superbasket.gr για την επικράτηση των «κίτρινων», το δύσκολο πρόγραμμα, αλλά και τους στόχους του φετινού Άρη.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και όχι άδικα. Με τις εμφανίσεις του έχει καταφέρει να κερδίσει τον μπασκετικό κόσμο, ο οποίος του έχει βγάλει το καπέλο.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έχοντας καταφέρει να αναδειχθεί καλύτερος νέος παίκτης την περασμένη σεζόν, έρχεται με φόρα και με τις εμφανίσεις του αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του Βαγγέλη Αγγέλου. Κόντρα στον Ηλυσιακό ο διεθνής Βούλγαρος φοργουορντ είχε 10 πόντους και 8 ριμπάουντ, δείχνοντας σταθερά καλό πρόσωπο από το ξεκίνημα της σεζόν.

Λίγη ώρα μετά την επικράτηση των «κίτρινων» στο Αλεξάνδρειο, ο νεαρός φόργουορντ μίλησε στο Superbasket.gr για τη φετινή σεζόν, τονίζοντας πως πριν το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο για το Κύπελλο υπάρχει ο αγώνας πρωταθλήματος κόντρα στον Πανελευσινιακό στο κλειστό της Γούβας.

Αρχικά, θα ήθελα να μου πεις πού κρίθηκε κατά την άποψη σου το παιχνίδι;

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς γιατί ήταν ένα παιχνίδι «πρέπει». Δηλαδή, έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε! Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, αλλά τώρα έρχονται ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω το παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος μας, στην καλή μας αμυντική λειτουργία, καθώς επίσης στα ριμπάουντ και στις ασίστ, καθώς είχαμε περισσότερες ασίστ απ’ ότι λάθη».

Μέχρι τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο υπάρχει ένα παιχνίδι στην Ελευσίνα. Τα παιχνίδια πριν τον ημιτελικό είναι για εσάς παιχνίδια «προετοιμασίας»;

«Δεν μπορούμε να κοιτάμε ακόμα τον ημιτελικό. Δηλαδή, τόσο το παιχνίδι κόντρα στον Ηλυσιακό που παίξαμε, όσο και αυτό στην Ελευσίνα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η Ελευσίνα έχει δείξει πως δυσκολεύει κάθε αντίπαλο, ειδικά εντός έδρας. Οπότε, εμείς θα μπούμε προετοιμασμένοι για το καλύτερο δυνατό και σκεφτόμαστε μόνο την Ελευσίνα».

Οι στόχοι του φετινού Άρη ποιοι είναι;

«Να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Να παίζουμε στο 100% σε κάθε παιχνίδι και άμα μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι περισσότερο, ένα τούβλο περισσότερο από την περσινή σεζόν».

Σε βλέπουμε φέτος πιο ώριμο. Στην Πάτρα ήσουν καταλυτικός, με τον Ηλυσιακό έβαλες αρκετά σημαντικά σουτ. Νιώθεις πως φέτος είναι η χρονιά σου;

«Εγώ πιστεύω ότι δουλεύοντας κάθε μέρα για κάθε αθλητή πρέπει να δείχνει το 100% του σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορείς να είσαι σε κάθε παιχνίδι καλός και εύστοχος, αλλά πρέπει μέσα από διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού να είναι αποτελεσματικός. Εγώ πιστεύω ότι ο προπονητής μου δείχνει εμπιστοσύνη σε κάθε παιχνίδι και προσπαθώ να μην τον αδικώ και μέχρι στιγμής όλα πάνε μια χαρά».

Τι στόχους έχεις για το μέλλον;

«Προσωπικοί στόχοι δεν υπάρχουν. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να βοηθώ την ομάδα μου όσο πιο πολύ γίνεται».

To Top