Βεζένκοφ, ντραφτ και δυσκολίες

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει στις σκέψεις του να δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από τον ίδιο τον ατζέντη του 18χρονου φόργουορντ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει πράξη κιόλας, ειδικά από τη στιγμή που το φετινό ντραφτ, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών.

Ο Βεζένκοφ λόγω ηλικίας θα θεωρηθεί πρώιμος υποψήφιος στο ντραφτ (early candidate), κάτι που σημαίνει ότι για να συμμετέχει στην διαδικασία θα πρέπει να το δηλώσει ο ίδιος. Αυτό μπορεί να το κάνει μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (την άνοιξη) και έχει το δικαίωμα να αποσύρει αυτή τη συμμετοχή πάλι μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δεν αποκλείεται να το προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια για να τεστάρει τις δυνάμεις του, να πάρει μια πρώτη εικόνα για το ενδιαφέρον των ομάδων του ΝΒΑ και ακολουθώς να πράξει. Πάντως η λογική λέει πως ο Βεζένκοφ, ακόμα κι αν δηλώσει συμμετοχή, θα την αποσύρει, γιατί φέτος στο ντραφτ υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, πιο έτοιμοι σήμερα από τον Βεζένκοφ (και μεγαλύτεροι σε ηλικία) που κάνουν την όλη διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη.



To Top