ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Βεζένκοφ: ” Ο Άρης κάνει πράματα και θάματα, εκεί είναι το σπίτι μου”

Για ακόμα μία φορά ο πρώην παίκτης του Άρη, Αλέξανδρος Βεζένκοφ υπογράμμισε ότι νιώθει Έλληνας και ότι οι κίτρινοι κάνουν πράματα και θάματα τη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρουμε και σε άλλο ρεπορτάζ, η οικογένεια Βεζένκοφ είναι στο πλευρό του Άρη  έστω κι αν ο Σάσα είναι πλέον μπλαουγκράνα…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βεζένκοφ στο sdna:

Πριν από μερικές εβδομάδες ο πάουερ φόργουορντ της «Μπάρτσα» πλέον απέκτησε επίσημα και μέσω κάθε νομικής οδού το ελληνικό διαβατήριο: «Το ελληνικό διαβατήριο αλλάζει ουσιαστικά το γεγονός ότι δεν θα πιάνω θέση ξένου σε μια ελληνική ομάδα. Προσωπικά, όμως, ήθελα το ελληνικό διαβατήριο. Νιώθω Έλληνας. Έχω μεγαλώσει με όλα τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Γεννήθηκα στην Κύπρο, πέρασα πέντε χρόνια στην Ελλάδα και όλα αυτά βοήθησαν να πάρω το διαβατήριο. Το πήρα με κάθε νομιμότητα. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας: «Αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα… Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το θέμα», απαντάει ευγενικά, διπλωματικά και κάπως… αμήχανα ο Βεζένκοφ.

Για την τωρινή του σχέση με τον Άρη και πως βλέπει την ομάδα φέτος: «Ο Άρης βλέπουμε όλοι ότι κάνει… πράματα και θάματα. Ο κόουτς Πρίφτης ξέρει πώς να κρατάει τις ισορροπίες. Μιλάω με τους ανθρώπους εκεί κάθε εβδομάδα. Είμαι χαρούμενος που κρατάω επαφές. Πάντα εκεί θα είναι το σπίτι μου και πάντα θα τους αγαπάω», ήταν τα λόγια του.

Για τη προσαρμογή και η μέχρι τώρα ζωή στην Μπαρτσελόνα πώς είναι: «Η προσαρμογή μου στην Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολη. Ειδικά τον πρώτο μήνα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμένα, όπως και για κάθε νέο παίκτη. Είναι πάρα πολλά τα “αστέρια” στην ομάδα. Έπρεπε να βρω τον ρόλο μου, να έχω περισσότερη ένταση στις προπονήσεις… Είναι άλλο επίπεδο. Ο πρώτος μήνας ήταν λίγο έως πολύ δύσκολος. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι κάθε μέρα βελτιώνομαι και γίνομαι καλύτερος. Και πνευματικά πια είμαι πιο έτοιμος. Όποτε μου δοθεί η ευκαιρία θα μπω και θα την αρπάξω» και να προσθέσει σχετικά με το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του:

«Δεν κοιτάω ποτέ πίσω. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Υπέγραψα σε ένα κλαμπ που μπορώ να πω ότι συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα του κόσμου, τόσο από θέμα οργάνωσης, όσο και σε πολλά ακόμα ζητήματα. Οπότε, είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το NBA: «Θέλω να παίξω στην Μπαρτσελόνα για χρόνια. Επιθυμώ να καθιερωθώ και μετά… βλέπουμε. Το ΝΒΑ είναι ένα όνειρο που μπορεί να περιμένει», λέει συγκεκριμένα.

To Top