Βελτιώνεται μέσα από δύο κανόνες, αλλά απαιτείται σταθερότητα

Ο Βαγγέλης Αγγέλου επανέλαβε χθες ότι η ομάδα του στηρίζεται σε δύο κανόνες, την ενέργεια στην άμυνα και την σχέση ασίστ – λαθών. Είναι δύο τομείς στους οποίους χθες παρουσίασε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ακόμα και αυτά τα οποία είχε κερδίσει, δείγμα ότι υπάρχει βελτίωση και αυτή άρχισε να εμφανίζεται στο παρκέ.

Η σχέση ασίστ και λαθών δίνει σύμφωνα με τον Αγγέλου ισορροπία σε μια ομάδα, όσον αφορά την επιθετική της λειτουργία. Λιγότερα λάθη, σημαίνουν καλύτερη συνεργασία, καλύτερη επικοινωνία και προφανώς περισσότερες ασίστ, άρα και μεγαλύτερο σκορ.

Ο Άρης χθες είχε περισσότερες ασίστ (14) από λάθη (12), κάτι που έχει καταφέρει σαν ομάδα μόλις άλλη μία φορά φέτος, στο πρώτο παιχνίδι του Αγγέλου στον πάγκο, με τον Ηλυσιακό (13-12). Έκτοτε η αναλογία ασίστ – λαθών προκαλεί… ζημία στην ομάδα, η οποία προέκυπτε από το γεγονός ότι ο Άρης δεν έβγαζε δημιουργικότητα μέσα στο γήπεδο. Χθες, με τις συνεργασίες που όλοι είδαν στο παρκέ και που προήλθαν κυρίως με την παρουσία του Σωτήρη Καραποστόλου στην θέση “1” (5 ασίστ), ο Άρης κατάφερε να αντιστρέψει υπέρ του την συγκεκριμένα σχέση.

Επιπλέον, για τον πρώτο κανόνα, της ενέργειας στην άμυνα, διαπίστωσε ο Αγγέλου ότι έγινε πράξη αυτό που είχε επισημάνει στη νίκη επί της Ελευσίνας για τις “χαμένες μπάλες”. Οι παίκτες του με την ενέργεια που έβγαλαν στην άμυνα, όχι απλά διεκδίκησαν όλες τις χαμένες μπάλες, αλλά κέρδισαν τις περισσότερες.

Φυσικά, όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να γίνουν μια… σταθερά σε μια ομάδα, για να αποκτηθεί σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή της σε όλους τους αγώνες.

 

To Top