Η πιο… μπασκετική φετινή νίκη ήρθε λόγω “σωστής επικοινωνίας”

Η τρίτη νίκη του Άρη ήρθε με τον πιο πειστικό μπασκετικά τρόπο από ότι ήρθαν οι προηγούμενες δύο. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου κέρδισαν μέσα από το μπάσκετ τον Ίκαρο και όχι μέσα από την ατομική ενέργεια ή την επιθετική έξαρση κάποιου παίκτη. Κέρδισαν μέσα από συνεργασίες και επικοινωνία, αναμφίβολα δείγμα βελτίωσης.

Μέσα στη βδομάδα βασικός παίκτης της ομάδας έλεγε στο στενό του περιβάλλον: “Δουλεύουμε πολύ, αλλά η δουλειά αυτή θα βγει σιγά σιγά. Από τον Ιανουάριο και μετά θα είμαστε καλύτεροι”. Περίπου την ίδια άποψη έχουν και άλλοι παίκτες στον Άρη.

Χθες στο Αλεξάνδρειο η ομάδα ήταν φανερό ότι πατούσε καλύτερα στα πόδια της, ήταν φανερό ότι ήξερε πώς να κερδίσει, ακόμα κι αυτόν τον Ίκαρο, που έπαιζε χωρίς τον καλύτερό του παίκτη (Κυρίτσης).

Αν εξαιρέσει κανείς την αδράνεια μετά το 8-2 και το σερί 15-0 του Ίκαρου στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Άρης κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι μέσα από την άμυνα. Δεν είναι μόνο οι 60 πόντοι που δέχτηκε, είναι και το πως τους δέχτηκε. Τα εύστοχα τρίποντα του Γκίμπσον ήρθαν με άμυνα πάνω του, ενώ κάποια στιγμή η αθηναϊκή ομάδα είχε 6/13 (!) στο πρώτο μέρος, προφανώς γιατί έπαιζε χωρίς πίεση και χωρίς να έχει κάτι να χάσει.

Ο Αγγέλου άλλαξε πολλούς παίκτες πάνω στον Γκίμπσον και τον Βρκιτς. Άλλοι τα πήγαν καλά, άλλοι όχι τόσο, αλλά πέτυχε αυτό που ήθελε εκ του αποτελέσματος. Οι δύο σκόρερ του Ίκαρου όχι μόνο δεν σκόραραν στα τελευταία 6-7 λεπτά του αγώνα, αλλά δεν πήραν και τις προσπάθειες που ήθελαν (ή που έπρεπε να πάρουν), απόρροια της καλής αμυντικής λειτουργίας (κυρίως Καραποστόλου στον Βρκιτς και Πελεκάνος στον Γκίμπσον).

Επιθετικά ο Άρης για πρώτη φορά σε ματς με πίεση για αποτέλεσμα έβγαλε συνεργασίες μέσα στο παρκέ. Ήταν πάνω από 10 οι φάσεις στις οποίοι οι φίλαθλοί του χειροκρότησαν αυθόρμητα, γιατί τους άρεσε αυτό που έβλεπαν. Για τον φετινό Άρη και το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Το είπε άλλωστε και ο Χαρίσης: “Καταλάβαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο”. Τουτέστιν; Επικοινωνία. Μεγάλη “επιστήμη” και στο μπάσκετ. Ο Άρης κέρδισε γιατί είχε επικοινωνία μέσα στο γήπεδο και αυτό το στοιχείο προκύπτει μέσα από την ομαδικότητα και την δουλειά στην προπόνηση.

Όλα αυτά δεν έκαναν τον Άρη “ομάδα”. Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να αλλάξουν, τα γνωρίζει και ο Αγγέλου και οι παίκτες και είναι βέβαιο ότι θα τα βγάλουν στο παρκέ, όσο θα αποκτούν ροζ φύλλα αγώνα, όσο θα κερδίζουν.

 

To Top