Βελώνης: “Τα παιδιά ήξεραν ότι δεν υπάρχει επιστροφή! Η πιο δύσκολη χρονιά, αλλά με κέρδη”

O παλιός παίκτης του Άρη και bloger του PRESSARIS, Χρήστος Βελώνης μίλησε μεταξύ άλλων για τον βελτιωμένο Άρη τις τελευταίες αγωνιστικές, τη δύσκολη χρονιά που πέρασε ο σύλλογος, τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έδωσαν στα τελευταία παιχνίδια τα πάντα, αλλά και το δύσκολο ματς με τη Ξάνθη στα Πηγάδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, έκανε ένα γενικότερο σχόλιο για τη πολύ δύσκολη και περίπλοκη χρονιά που πέρασε η ομάδα: «Ήταν μια χρονιά δύσκολη. Πέρασαν πάρα πολλά και ο κόσμος και οι παίκτες και ευτυχώς έμεινε μια αγωνιστική. Πιστεύω, όλα έχουν κριθεί, εκτός αν δούμε τίποτα περίεργες καταστάσεις. Η ομάδα είχε μπει σε έναν μονόδρομο στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Βγήκε και το άγχος και το πάθος στα παιδιά, μετά την άδικη αποβολή του Αγκάνθο. Ήρθε το αποτέλεσμα, ήρθε η ψυχολογία, υπήρξε και ένα ηλεκτροσόκ διοικητικά και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα με την Τρίπολη».

 Για το τι του άρεσε αυτές τις τελευταίες δύο αγωνιστικές από τον Άρη, είπε: «Μου άρεσε κάτι το οποίο δεν το είδαμε όλη τη σεζόν. Τα παιδιά κατάλαβαν την κρισιμότητα των δύο αυτών παιχνιδιών, έδωσαν όλοι το μάξιμουμ της απόδοσής του και έφτασαν τώρα εκεί που έφτασαν βαθμολογικά. Ήξεραν ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί λέγαμε από την αρχή ότι χρειάζονται τα παιδιά αυτά στήριξη, συμπαράσταση και υπομονή. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν εμπειρία».

 Για τα κέρδη της φετινής χρονιάς, ανέφερε: «Φυσικά οι νεαροί παίκτες. Τώρα η ομάδα θα έχει 6-7 ποδοσφαιριστές δικούς της που θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν από του χρόνου. Θα είναι έτοιμοι. Προτιμώ να μην αναφερθώ σε ονόματα, γιατί ίσως ξεχάσω κάποιον και δεν είναι δίκαιο. Είδαμε ότι κατάλαβαν και συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να παίξουν για την ομάδα και τον κόσμο».

 Για τον Αγγελούδη, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση που έπαιζε και ο ίδιος, τόνισε: «Η θέση του σέντερ φορ είναι η πιο περίεργη και σε προκαλεί μεγαλύτερη πίεση, γιατί δουλειά σου είναι να βάζεις γκολ. Όχι πάντα, γιατί για παράδειγμα ο Ντρογκμπά κάνει απίστευτη δουλεία μέσα στο γήπεδο και δεν ξεπερνάει τα 15 γκολ. Αλλά ο Αγγελούδης έχει άλλο χάρισμα, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό είναι το ‘χεις, δε δουλεύεται στην προπόνηση».

 Για το ερχόμενο παιχνίδι του Άρη με τη Ξάνθη, επεσήμανε: «Είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο τα παιδιά πρέπει να δώσουν πάλι τον καλύτερό τους εαυτό. Να τους φύγει το άγχος και το βάρος που έχουν από την αρχή της χρονιάς. Η Ξάνθη είναι η πιο απρόβλεπτη ομάδα του πρωταθλήματος. Μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε έδρα και να κερδίσει, και στην έδρα της να μην κάνει ευκαιρία. Εμάς μας αφορά ο Άρης να παρουσιαστεί δυνατός, να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, και να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή η χρονιά».

 Για το αν πιστεύει ότι η φετινή χρονιά είναι πιο δύσκολη από εκείνη που έζησε ο ίδιος στη Β’ Εθνική, υπογράμμισε: «Ναι, γιατί ήταν και η διαφορά της κατηγορίας. Μεγαλύτερο το επίπεδο στη Σούπερ Λιγκ, παρότι φέτος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Όλες οι ομάδες έχουν αποδυναμωθεί, έχουν στραφεί σε νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες. Ξέραμε ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα περίεργο. Αν ο Άρης είχε στην αρχή εύκολο πρόγραμμα, όπως ο Πανιώνιος, θα ξεκινούσε καλύτερα και θα μιλούσαμε τώρα με άλλα δεδομένα. Υπήρχαν και οι κακές διαιτησίες. Ας αναλάβουν την ευθύνη για αυτό οι κύριοι της διαιτησίας. Το ανθρώπινο λάθος υπάρχει, αλλά δε μπορεί να γίνεται συνεχώς εις βάρος μιας ομάδας».

To Top