Βεργίνης: “Άξιζε να περάσουμε στην επόμενη φάση – Θέλω να μείνω”

Ο Άρης άξιζε να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά και πάλι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η χρονιά αφήνει θετικό πρόσημο, όπως τόνισε και ο Δημήτρης Βεργίνης.

Μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” τόνισε αρχικά: “Ήταν μία δύσκολη χρονιά και είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Αξίζαμε να περάσουμε στην επόμενη και εν τέλει πάμε με το κεφάλι ψηλά. Η αλλαγή προπονητή βοήθησε και όσο περνούσε ο καιρός κάναμε το κάτι παραπάνω στην προσπάθειά μας να διακριθεί η ομάδα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κατάληξη και νομίζω ότι χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στην τετράδα των πλέι οφ», και συνέχισε: «Δύσκολα είναι γενικότερα τα πράγματα. Από τη φετινή χρονιά άλλαξαν τα δεδομένα και ήρθαν άνθρωποι που βοήθησαν σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης, στοιχείο που μας βοήθησε πολύ. Τα προβλήματα έμεναν έξω από το παρκέ και δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι, κάτι που φάνηκε και μέσα στο παρκέ».

Ο Βεργίνης αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Βαγγέλη Αγγέλου: «Στην αρχή ήταν εντελώς διαφορετικά και είχαμε νέο προπονητή. Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι πολύ δύσκολο να δέσουμε, αλλά όσο περνούσε ο καιρός είμαστε ακόμη καλύτεροι. Στα τρία παιχνίδια με τον Πανιώνιο βγάλαμε μία πολύ καλή εικόνα και γενικότερο είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή μας».

Ο Έλληνας παίκτης μίλησε για τη βαριά φανέλα που έχει ο Άρης σαν ομάδα: «Νομίζω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά η φανέλα είναι πολύ βαριά. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο και πάνω από όλα χρειάζεται καλή διαχείριση. Αγωνιστικά, υπάρχει ένας βασικός κορμός και δε ήταν καλό να φύγουν παίκτες, ώστε η ομάδα να μείνει ανταγωνιστική. Είναι νωρίς ακόμη, ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για το πόσο επηρέασε το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη τον ίδιο και τους συμπαίκτες του είπε: «Η εκδήλωση για τον Γκάλη ήταν κάτι πραγματικά μοναδικό. Φοβερή εμπειρία για όλους μας. Εμείς συζητούσαμε μεταξύ μας πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης και βοήθησε ακόμη και μας να καταλάβουμε τι έχει προσφέρει ο Άρης και ο Νίκος Γκάλης στο ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι να προσφέρει στην ομάδα από όπου μπορεί…».

Ο Βεργίνης αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να μείνει στον Άρη και την επόμενη χρονιά: «Εγώ θα δω τι θα κάνω, είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και θέλω να μείνω. Βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια σημαντική και αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια θα είναι μία από τις βασικές μου επιλογές».

To Top