ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βοσνιάδης: «Ο Άρης έκανε λάθη, αλλά μπορεί να το παλέψει ως το τέλος»

Για την αποχώρηση του από τα Τρίκαλα, αλλά και τις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει, την τεχνική ηγεσία του Άρη, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Metropolis”:

Για το αν η αποχώρησή του είχε σχέση με τον Άρη, ανέφερε:«Δεν έγινε καμία κρούση από τον Άρη, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Μόνο φήμες ήταν. Δεν είχε καμία σχέση το ότι ζήτησα από τη διοίηκηση να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα. Όταν έχουμε συμβόλαιο, δύσκολα πάμε σε διπλό ταμπλό. Ήδη ο Άρης έχει τον προπονητή του. Τελειώσαμε με τα Τρίκαλα και κοιτάμε την επόμενη μέρα».

Γιατί ο ΑΟΤ έμεινε εκτός στόχου: «Δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Δεν ήρθαν στην αρχή τα αποτελέσματα, πήγε να ηρεμήσει, μετά ξανά δεν μπόρεσε να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε. Κάναμε μία, δύο μαζεμένες νίκες και μετά μας ήρθαν ανάποδα πάλι. Το πρόβλημα γενικά είναι ότι επηρέαζε το αρνητικό αποτέλεσμα πολύ και χρειαζόταν χρόνος για να σταθούν στα πόδια τους. Τα Τρίκαλα έχουν εξαιρετικό ρόστερ, αλλά πολλές φορές το ψυχολογικό παίζει ρόλο όταν η πορεία δεν είναι αυτή που περιμένουν όλοι. Και αν δεν υπάρχει ηρεμία να διαχειριστείς τα αποτελέσματα, σίγουρα το έργο γίνεται πιο δύσκολο».

Για τον Χρήστο Γιαλιά: «Ο καθένας βλέπει το ποδόσφαιρο με τον τρόπο του. Μπορεί να πάνω στα νεύρα του να πει διάφορα, αλλά πιστεύω ότι είναι δίπλα στην ομάδα, θέλει το καλός της και είναι φερέγγυος. Έχει τον ενθουσιασμό που πολλές φορές μπορεί να ζορίζει την ομάδα. Άκουσα ότι προσελήφθη ο Περικλής Αμανατίδης, που έχει περάσει ξανά από εκεί και είναι έμπειρος. Είναι σημαντικό να μπουν οι βάσεις, γιατί η ομάδα έχει και κόσμο και όλη η πόλη αγαπάει την ομάδα. Πιστεύω στο μέλλον να οργανωθούν και να μπουν οι βάσεις, ώστε να μην επηρεάζει το καλό ή το κακό αποτέλεσμα.

Το κοινό των Τρικάλων μπορεί να κρίνει. Δεν οδηγεί την ομάδα στη μεγάλη πίεση. Όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται χρόνος για να μπουν οι βάσεις. Δεν επιδιώκουν το αποτέεσμα, ή αν δεν έρθει, δεν είναι από τους φιλάθλους που δεν θα δώσουν χρόνο. Αν πάνε όλα καλά τα επόμενα χρόνια ο ΑΟΤ θα είναι στη Super League. Έχει όλο το πακέτο για να αλλάξει κατηγορία και να έχει καλή πορεία εκεί».

Για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην υπόθεση της ανόδου: «Για τα δεδομένα της Β’ Εθνικής ο Απόλλων και η Λαμία έχουν τεράστιο πλεονέκτημα. Είναι ομάδες που δεν χάνουν εύκολα. Έχουν απόσταση οκτώ πόντων, περιμένουμε και το θέμα της ένστασης. Υπάρχει σημαντική απόσταση. Έχουμε έναν γύρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αφήσει εκτός διεκδίκησης το κομμάτι που λέγεται Άρης. Σε αυτό το γύρο θα παλέψει ως το τέλος, αλλά έχει δύσκολο έργο

Για την πρόσληψη του Κωστένογλου και αν ο Άρης ήθελε εμπειρία: «Ηρεμία θέλει αρχικά. Όταν μεγάλες ομάδες βγαίνουν εκτός σχεδίου, πιο πολύ τις πνίγουν, παρά τους δινουν κουράγια. Το πιο σημαντικό είναι να έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα και η συσπείρωση να βοηθήσει, ώστε όλοι μαζί να τρέξουν μια κατάσταση, που μόνο για καλό τους θα είναι. Αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα το πρώτο διάστημα, θα έχει πρόβλημα. Αν δεν κάνει άλλα λάθη, έχει και καλό ρόστερ και εμπειρία. Μην ξεχνάμε ποια ομάδα. Δεν είναι τυχαίο μέγεθος, είναι το βαρύ χαρτί της κατηγορίας.

Είχα πει στην αρχή ότι αν ο Άρης δεν καταλάβει πού παίζει και με ποιους θα έχει πρόβλημα. Είναι εύκολο να λέμε ότι είναι Άρης και θα τα καταφέρει. Όλες οι ομάδες με τον Άρη θα κοιτάξουν να παίξουν πιο συγκεντρωμένα. Πίστευα ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί πιο νωρίς. Έχει χρόνο να το κάνει, αλλά θέλει ηρεμία και το ποδοσφαιρικό τμήμα να στηριχτεί.

Πιστεύω στη δυνατότητα του Άρη, παρότι έχει δύσκολο έργο. Δεν έχουμε δει, βέβαια, πώς μπορεί να αντιδράσουν ο Απόλλων και η Λαμία αν στραβώσει κάποιο αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που μαθηματικά υπάρχει αυτό το σενάριο, ο Άρης μπορεί να το παλέψει ως το τέλος. Ο Άρης έκανε τα λάθη του στην αρχή της σεζόν. Αν κάνει κι άλλα δεν θα προλάβει».

To Top