Βούιξε η Αθήνα: η ΕΠΟ είπε «ναι» στις 30 δόσεις προς τους παίκτες! – Τι συμβαίνει με τον Άρη

Την ώρα που ο Άρης έχει μπροστά του ένα «βουνό» από χρέη προς ποδοσφαιριστές για να διαβεί, σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS, η Αθήνα έχει βουίξει ότι η ΕΠΟ είπε τελικά «ναι» στην εξόφληση των οφειλών των ΠΑΕ σε 30 δόσεις, αντί των 10 που είναι σήμερα.

Στις 16 Νοεμβρίου ο Άρης κατάφερε να περάσει τις θέσεις του στη διάρκεια του μαραθώνιου διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ λίγκας, όταν πέτυχε τριπλή νίκη σε πολύ σημαντικές υποθέσεις.

Μετά από εκείνη την πολύωρη συνεδρίαση (κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες) αποφασίστηκε πέρα από τις μεταγραφές 3+1 παικτών πάνω των 24 χρονών οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν και σε τέσσερις ανανεώσεις ή τέσσερις επεκτάσεις συμβολαίων.

Επίσης με πρόταση των κίτρινων η Σούπερ λίγκα ζητούσε οι οφειλές (άνω των 100 χιλιάδων ευρώ) να καταβάλλονται σε 36 δόσεις αντί 10  που ισχύει σήμερα σε αθλητές, προπονητές, ατζέντηδες κτλ. για χρήματα που έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα.

Τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες, η ΕΠΟ είπε ναι στην καταβολή τελικά των 30 δόσεων.

Τι σημαίνει αυτό για τον Άρη; Ότι αν π.χ. έπρεπε μέχρι «χθες» να καταβάλει ένα ποσό «Χ» σε ποδοσφαιριστή που κέρδισε την προσφυγή του (και δεν είναι λίγοι) σε 10 δόσεις, τώρα έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό σε 30, κερδίζοντας ουσιαστικά 20 επιπλέον μήνες!

Βέβαια, εφόσον ισχύσει αυτό το καθεστώς, τότε οι κίτρινοι, αλλά και η κάθε ομάδα, θα πρέπει να είναι απόλυτα συνεπείς στην εκπλήρωση των οφειλών τους, διαφορετικά θα έχουν εξοντωτικές κυρώσεις: αποβολή από το πρωτάθλημα, αφαίρεση βαθμών κ.ο.κ.

Πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα, το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί αλλάζει άρδην τα δεδομένα, ενώ τα αποτελέσματα του θα πρέπει να ζυγίσουν πολύ προσεκτικά στον Άρη, πριν από την τελική «επίθεση» για την επιβίωση, μέσα από το άρθρο 99.

 

To Top