Βούτσεβιτς: “Θέλουμε νίκη της Ελλάδας επί της Λιθουανίας για να έχουμε έστω μία ελπίδα πρόκρισης”

Το Μαυροβούνιο τα έδωσε όλα κόντρα στην Εθνική ΗΠΑ, αλλά στο φινάλε λύγισε με 85-73. Πλέον οι Μαυροβούνιοι έχουν απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και για να διατηρηθούν αυτές, χρειάζονται πρώτα νίκη της Ελλάδας επί της Λιθουανίας.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο σέντερ των Μπουλς τόνισε ότι η ομάδα του θα υποστηρίζει την Ελλάδα στον αγώνα με την Λιθουανία, προκειμένου να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες προκρισης που έχει.

“Θέλουμε νίκη της Ελλάδας για να έχουμε έστω μία ελπίδα. Έστω μία μικρή” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσεβιτς, ξέροντας ότι οι πιθανότητες πρόκρισης δεν είναι με το μέρος του Μαυροβουνίου.

Συγκεκριμένα, αν η Λιθουανία νικήσει την Ελλάδα, τότε το Μαυροβούνιο θα αποκλειστεί. Αν η Ελλάδα νικήσει την Λιθουανία, οι Μαυροβούνιοι θα θέλουν νίκη με μεγάλη διαφορά κόντρα στην Ελλάδα και ήττα της Λιθουανίας από την Εθνική ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με ρεκόρ 3-2 στην δεύτερη θέση του Group J. Ακόμα και σε αυτό το σενάριο όμως, οι Μαυροβούνιοι θα χρειαστούν νίκη με μεγάλη διαφορά κόντρα στην Ελλάδα, αφού έχουν ηττηθεί με διαφορά 20 πόντων από την Λιθουανία στην πρώτη φάση και το δεύτερο κριτήριο (μετά τις νίκες) σε μία τριπλή ισοβαθμία είναι η διαφορά πόντων στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων.

To Top