«Βράνιες, ένας μαχητής που ζητάει… ρεβάνς»

Ο Γιούριτσα Βράινες άρχισε τα… εντατικά μαθήματα για να επιστρέψει δυνατός στην αγωνιστική δράση, θυμίζοντας τον καλό Βράνιες που διέπρεψε στην μπουντεσλίγκα και ο Αρνε Φλούγκε επί σειρά ετών ρεπόρτερ της Βέρντερ Βρέμης στην εφημερίδα «Κreiszeitung» σχολιάζει για λογαριασμό του PRESSARIS.gr το εγχείρημα του Κροάτη…

«Δεν είναι μυστικό ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Συνδυάζει το γεγονός ότι είναι ένα πολύ καλό άτομο, καθώς και ένας θαυμάσιος παίκτης μέσα στο γήπεδο. Ιδανικός συνδυασμός.

Αν μπορούσα να τον περιγράψω με λίγες λέξεις είναι ένας τεχνίτης ποδοσφαιριστής και πολύ μαχητής. Γεννήθηκε μαχητής. Δεν του αρέσει να είναι με τους χαμένους…

Η δουλειά του είναι να ενεργεί αποτελεσματικά αμυντικά στο χώρο του κέντρου εκεί όπου έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός μέσος. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι τελευταία δεν έπαιξε πολύ γιατί είχε προβλήματα με τον προπονητή της Βέρντερ και αυτό του στοίχισε.

Μπορεί να μην έπαιξε σχεδόν ένα χρόνο, με αφορμή τον τραυματισμό του, αλλά πιστέψτε με το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στις σχέσεις του με τον κόουτς της ομάδας της Βρέμης και όχι αυτός καθαυτός ο τραυματισμός.

Ο Γιούριτσα είναι πολύ καλός επαγγελματίας και από όσο γνωρίζω καλά έκανε προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα στο διάστημα που δεν ήταν βασικός στην πρώτη ομάδα, προκειμένου να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο.
Η εμπειρία του δεν χρειάζεται σχολιασμό από εμένα. Ένας διεθνής ποδοσφαιριστής με την Κροατία, με συμμετοχές στην Ευρώπη κι έναν υπέροχο τελικό, όπως αυτός της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την Ρεάλ. Ήταν εντυπωσιακός σε κείνο το παιχνίδι. Τι περισσότερο να συμπληρώσουμε;

Είναι φανερό ότι σήμερα χρειάζεται σκληρή κι επίπονη προπόνηση, χρειάζεται δουλειά, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Μαθαίνω ότι έχει πεισμώσει για να επιστρέψει σε… τοπ επίπεδο και αν κρίνω από τη μαχητικότητά του, είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει σκληρά για να το καταφέρει. Θέλει να πάρει την ρεβάνς του».

To Top