Βρήκε τους δέκα, ετοιμάζει Σουνά, περιμένει Πουλίδο

Η προετοιμασία του Άρη για το τοπικό ντέρμπι κορυφώνεται με την βραδινή προπόνηση της Παρασκευής  στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον αποκλειστικά στο παιχνίδι της Τούμπας, παιχνίδι που απαιτεί γερά νεύρα, στρατηγική, πειθαρχία  και καθαρό μυαλό.  
Ο Μάκης Κατσαβάκης είδε με ικανοποίηση να βγάζει σχεδόν όλο το πρόγραμμα ο Ρούμπεν Πουλίδο, γεγονός που αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες συμμετοχής του ισπανού στη βασική 11άδα. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα δεδομένο, καθώς όλα θα κριθούν από τον βαθμό ετοιμότητάς του λίγες ώρες πριν από την σέντρα του ντέρμπι.
Σ΄ αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και η διάθεση του ίδιου του παίκτη, ο οποίος ωστόσο θέλει να πάση θυσία να φορέσει φανέλα βασικού. Για τον 59χρτονο προπονητή του Άρη η αμφίβολή συμμετοχή του βασικού του στόπερ, του αφήνει κάποια ερωτηματικά για το σχήμα που θα παρατάξει.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ομάδα δεν θα έχει θεματικές αποκλείσεις σε επίπεδο προσώπων από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Κέρκυρα. Εφόσον είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Πουλίδο, θα έχει παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία.
Τα δυο άκρα θα καλυφθούν από τους Ψυχογιό, Καζναφέρη. Αμφότεροι θα έχουν αυξημένες αμυντικές υποχρεώσεις προκειμένου να καλύψουν επαρκώς ένα από τα δυνατά σημεία του αντιπάλου που έχει να κάνει με την επιθετικότητα των μπακ του.
Στο κέντρο ανασταλτικά, οι Κοέλιο, Νταμαρλής θα αναλάβουν τον ρόλο να κρατήσουν και να μοιράσουν την μπάλα, όπως και να μπλοκάρουν τον κινητήριο μοχλό των γηπεδούχων  (Λάζαρ).
Μεσοεπιθετικά η τετράδα θα έχει -εκτός συγκλονιστικού πάντα απροόπτου- μια αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας. Τη θέση του Γκέσιου αριστερά θα πάρει ο Σουνάς (τον οποίο ετοιμάζει και ψυχολογικά ο Κατσαβάκης), με τον Καπετάνο να κινείται πιο ελεύθερα στο χώρο του κέντρου και τον Γιαννιώτα στη δεξιά πτέρυγα. Στη κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Αγκάνθο.
Κάτω από τα δοκάρια των κίτρινων θα βρίσκεται ο Μάρκος Βελλίδης, ενώ στην περίπτωση που δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Πουλίδο, τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Παντίδος.
Ο προπονητής του Άρη παράλληλα επικέντρωσε την προσοχή των παικτών στα ατού του αντιπάλου -όπως περιγράφουμε παραπάνω- χρησιμοποιώντας βίντεο από τους εντός έδρας κυρίως αγώνες του. Ένα από τα βασικά στοιχεία των κίτρινων για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό
To Top