Χωρίς κατηγορία

Η τελευταία νίκη στην Τούμπα μέχρι την… επόμενη: Άλλα πρόσωπα, ίδιο… μέταλλο (video)

Την Κυριακή έρχεται ένα μεγάλο ντέρμπι για τον Άρη στην Τούμπα. Τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ πάντοτε είναι εξέχουσας σημασίας και ο Mάκης Κατσαβάκης φιλοδοξεί φέτος η ομάδα του να καταφέρει, ότι και πρόπερσι, που τότε την προπονούσε ο Έκτορ Κούπερ. Να φύγει με το τρίποντο της νίκης…

Ο προπονητής του Άρη αισιοδοξεί ότι η ομάδα του μπορεί να έχει άλλα πρόσωπα, αλλά θα έχει το ίδιο… μέταλλο. Αισιοδοξεί πως το ρόλο του Χαβίτο, θα αναλάβει ίσως ένας άλλος Ισπανός, ο Αγκάνθο και του Κόκε, ο Γκέσιος ή οποίος κληθεί στη μάχη της Τούμπας. Πράγματι, άλλαξαν πολλά στο ρόστερ του Άρη σε σχέση με το προπέρσινο, ακόμα και το περυσινό ματς, στο ίδιο γήπεδο.

Από τους 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τον Οκτώβριο του 2010, ούτε ένας δεν έχει απομείνει στο ρόστερ του Άρη.

Πρώτους απ’ όλους αποχώρησε ο σκόρερ του αγώνα τότε, ο Φρανθίσκο Χαβίτο, ο οποίος το Γενάρη του 2011 πήγε στη Λα Κορούνια, έπειτα στον Ολύμπιακό και ξανάσμιξε με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην τουρκική Ορντούρσπορ. Μόνο που τώρα αναζητεί ομάδα…

Απών θα είναι και ο άλλος πρωταγωνιστής του προπέρσινου ντέρμπι. Ο λόγος για τον Σέρχιο Κόκε, ο οποίος έφτασε μία ανάσα στο να ξανάδινε και φέτος το παρών… Κι αυτός μετά το μέτριο πέρασμά του από την Μπακού αναζητεί την τύχη του.

Την ίδια περίοδο περίπου με τους Χαβίτο και Κούπερ, αποχώρησαν και οι Κάρλος Ρουίζ και Τόνι Κάλβο, ενώ πέρυσι από τον Άρη έφυγε και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, κάτι το οποίο σημαίνει πως, από τους επιθετικούς που έπαιξαν το 2010 στην Τούμπα, κανένας δε θα αγωνιστεί την Κυριακή.

Ο Μενδρινός και ο Ναφτί ήδη αποτελούν μακρινή ανάμνηση για τον κόσμο των «κίτρινων», ενώ ο Ρονάλντο Γκιάρο το προπερασμένο καλοκαίρι κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Οι Βραζιλιάνοι Μίσελ και Νέτο είπαν αντίο το καλοκαίρι, ο αρχηγός Λαζαρίδης και ο Ρίκι Φατί (τελευταία στιγμή πρόπερσι πήρε τη θέση στην αποστολή αντί του Τόχα, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα) επίσης το καλοκαίρι οδηγήθηκαν σε άλλες πολιτείες.

Ο Μιχάλης Σηφάκης από το καλοκαίρι αποτέλεσε ξένο σώμα, ενώ ο Σάκης Πρίττας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό.

Πάντως, όσοι και όποιοι και να παίξουν ήδη γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει για τον κόσμο της ομάδας το ερχόμενο παιχνίδι, άλλα και τι σημαίνει βαθμολογικά για τον ίδιο τον Άρη…

Η σύνθεση του Άρη στο 0-1 του 2010 στην Τούμπα:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μισέλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (65′ Κάλβο), Ρουίθ (53′ Κόκε), Τσέζαρεκ (90+2′ Φατί).

To Top