ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

270 ευρώ χρέωσε η Ryanair τουρίστες για να αλλάξει τα εισιτήρια επιστροφής τους από Βρυξέλλες!

Πάνω από 7.500 ευρώ κέρδος έβγαλε η αεροπορική εταιρεία Ryanair από γκρουπ 28 Βρετανών ταξιδιωτών που ζήτησαν να αλλάξουν τις πτήσεις τους ώστε να αποχωρήσουν απόψε από τη Βελγική πρωτεύουσα, λόγω ανησυχίας για την ασφάλειά τους έπειτα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τις Βρυξέλλες.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Zaventem και τον σταθμό μετρό  του Mallbeek, σε μια τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όπως ήταν λογικό, εκατοντάδες τουρίστες που βρίσκονται στην βελγική πρωτεύουσα έσπευσαν να αλλάξουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια ώστε να επιστρέψουν εσπευσμένα στις πατρίδες τους, φοβούμενοι για τρίτο χτύπημα στην πόλη που πλέον βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Ωστόσο, όταν προσπάθησαν να εξασφαλίσουν μια θέση στις πτήσεις που αναχωρούν από το Βέλγιο απόψε, αλλάζοντας το εισιτήριο που ήδη είχαν πληρώσει, διαπίστωσαν ότι το επιπλέον κόστος ήταν υπέρογκο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός γκρουπ 28 ταξιδιωτών από τη Βρετανία, που κλήθηκαν να πληρώσουν σχεδόν 270 ευρώ έκαστος προκειμένου να γυρίσουν στην πατρίδα τους μια μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη τους επιστροφή.

Από το συγκεκριμένο ποσό, τα 70 ευρώ αντιστοιχούσαν στο τέλος για την αλλαγή της πτήσης ενώ τα υπόλοιπα χρήματα ήταν το κόστος για την αναβάθμιση της θέσης (αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμες οικονομικές) και οι φόροι.

Το ζήτημα έθεσε στη βρετανική βουλή ο βουλευτής των Εργατικών, Bill Esterson, έπειτα από επικοινωνία που είχε με μερικά μέλη του γκρουπ. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Esterson απηύθυνε έκκληση στην Ryanair καθώς και σε άλλους αερομεταφορείς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες που θέλουν να επιστρέψουν στη Βρετανία, χωρίς όμως να επιβάλλουν υπέρογκες χρεώσεις για τις αλλαγές των εισιτηρίων.

Πηγή: protothema.gr

To Top