ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βυθίστηκε στα λάθη του και πάλι ο Άρης, νέα ήττα (1-2) από τον Παναθηναϊκό

Πολλά λάθη, αρκετές στιγμές αδράνειας και έλλειψη σθένους, στέρησαν από τον Άρη τη νίκη, ο οποίος αν και προηγήθηκε, ηττήθηκε τελικά με σκορ 1-2 από τον Παναθηναϊκό.

Οι κιτρινόμαυροι έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Οντουμπάζιο, μπήκαν καλά στην αναμέτρηση, έκαναν το 1-0 με τον Άγγλο, όμως από εκεί και πέρα το… χάος. Αφού έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Καμαρά μετά από σέντρες του Οντουμπάζιο, οπισθοχώρησαν και ισοφαρίστηκαν από τον Μαντσίνι μετά απο αδράνεια της άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έμεινε από δυνάμεις, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και εν τέλει δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα, από νέα αμυντική αδράνεια γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 1-2.

ΜΕ ΠΑΛΜΑ-ΕΝΚΟΥΛΟΥ-ΚΑΜΑΡΑ Ο ΑΡΗΣ

Με αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό παρατάχθηκε ο Άρης. Ο Τόλης Τερζής επέλεξε τον Κουέστα κάτω απο τα δοκάρια τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού τετράδα στην άμυνα και αμυντικά χαφ τους Ετέμπο, Νταρίντα. Μπροστά τους τοποθέτησε τον Ματέο Γκαρσία, στη μια πλευρά της επίθεσης τον Ιτούρμπε, στην άλλη τον Πάλμα και στην κορυφή τον Καμαρά.

ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων πιέζοντας στη μεσαία γραμμή και κερδίζοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 10 μάλιστα πήρε και το προβάδισμα με τον Οντουμπάζιο, ο οποίος μετά απο γύρισμα του Ιτούρμπε βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπιασε το σουτ και αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ

Στο 17′ ο Καμαρά έχασε μεγάλη ευκαιρία, μετά απο σέντρα του Οντουμπάζιο ο επιθετικός των κιτρινόμαυρων έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 27′ ο Καμαρά έχασε ακόμη μια μοναδική ευκαιρία μετά από σέντρα και πάλι του Οντουμπάζιο, όμως το πλασέ του πέρασε πολύ πάνω απο τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

ΤΟΝ… ΠΛΗΓΩΣΕ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Στο 36΄ο Μαντσίνι που επέστρεψε στο Κλεάνθης Βικελίδης ως αντίπαλος, ισοφάρισε για τη νέα του ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Ο Πέρεθ έκανε εξαιρετική πάσα στον Ιωαννίδη, ο τελευταίος πάσαρε στον Μαντσίνι με τον Αργεντίνο να σκοράρει απέναντι στον Κουέστα που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο Μαντσίνι δεν πανηγύρισε το γκολ του, ενώ σχημάτισε με τα δάχτυλά του το γράμμα Α στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

ΝΩΘΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν πιο νωθρά στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άρης είχε την πρώτη του ευκαιρία, πού ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη φάση του β μέρους στο 60ο λεπτό.  Ο Καμαρά κράτησε ωραία, έδωσε στον Νταρίντα, ο οποίος βρήκε με σέντρα τον Πάλμα. Το σουτ του Ονδούριου ήταν εξαιρετικο όμως ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 86′ 

Ο Παναθηναϊκός που έψαξε το γκολ το βρήκε στο 86 με τον Παλάσιος. Μετά από το κόρνερ του Βέρμπιτς, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παλάσιος από κοντά σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Μαζικού και να παίρνει περίεργη τροχιά, καταλήγοντας στα δίχτυα! Το γκολ αυτό χάρισε και τη νίκη στον Παναθηναϊκό αφού ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει.

 

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο (83 Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70′ Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε(65 Ρουπ), Ματέο Γκαρσία (83 Νταμπό), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79΄Πούχατς), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (63′ Παλάσιος), Μαντσίνι ( 73 Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ(79′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ).

Διαιτητής: Μαντς- Κρίστοφερ Κριστόφερσεν

Βοηθοί: Βόλενμπεργκ, Κρόνλικε

Τέταρτος: Βεργέτης

VAR: Πούτρος Σάντι

To Top