Βόλεϊ Γυναικών: MVP της 21ης αγωνιστικής η Ευαγγελία Τάνη

Η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του ΑΡΗ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας στο φινάλε τον ΑΟ Θήρας με 3-2 σετ και η Ευαγγελία Τάνη είναι η ΚYANA MVP της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Πιο αναλυτικά… “Η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του ΑΡΗ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας στο φινάλε τον ΑΟ Θήρας με 3-2 σετ και η Ευαγγελία Τάνη είναι η ΚYANA MVP της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η 17χρονη πασαδόρος του ΑΡΗ ήταν το «κλειδί» στη μεγάλη ανατροπή της ομάδας της από 0-2 σετ στην αναμέτρηση με τον ΑΟ Θήρας στο κλειστό της Μίκρας.

Η Ευαγγελία Τάνη γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 2004 και αγωνίζεται στον ΑΡΗ για τρίτη συνεχή σεζόν, ενώ είναι μέλος και των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον Περσέα και από το 2019 βρίσκεται στον ΑΡΗ.

«Όλη η ομάδα δείχνει πίστη και εμπιστοσύνη σε μένα»

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ., η αθλήτρια του ΑΡΗ δήλωσε:

«Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες για τη νίκη και η ανατροπή με τον τρόπο που έγινε κάνει τη χαρά μας διπλή. Δείξαμε για άλλη μία φορά ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο πήραμε το αίμα μας πίσω για τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Η Σαντορίνη είναι πολύ καλή ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένες που νικήσαμε και διατηρήσαμε το αήττητο της έδρας μας στο πρωτάθλημα» σχολίασε αρχικά η νεαρή πασαδόρος και συνέχισε:

«Στο παιχνίδι με τον ΑΡΗ, αλλά και καθημερινά εδώ και δύο χρόνια, με βοηθάει η Δρακουλίδου. Η Κωνσταντίνα είναι εξαιρετική πασαδόρος και σε κάθε προπόνηση και αγώνα μαθαίνω από εκείνη. Στο παιχνίδι με τη Σαντορίνη με συμβούλευε και ήταν το στήριγμά μου».

Για το φετινό πρωτάθλημα η Ευαγγελία Τάνη τόνισε: «Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο του πρωταθλήματος και η φετινή μας προσπάθεια παίρνει μεγαλύτερη αξία. Συμμετέχοντας και εγώ παίρνω πολλές εμπειρίες και βελτιώνομαι. Είναι πολύ σημαντική αρχή για μένα».

Για τη διάκρισή της: «Η διάκριση με χαροποιεί πολύ. Η πίστη του προπονητή μου σε μένα και η εμπιστοσύνη των συμπαικτριών μου με βοήθησαν να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Ένα μεγάλο μέρος της διάκρισης οφείλεται στην ομάδα μου. Τη νίκη την αφιερώνω στην οικογένειά μου αλλά και στον Άλκη και στον κάθε Άλκη. Η αγάπη για τον αθλητισμό δεν έχει χρώματα και εύχομαι αυτή η αποτρόπαια πράξη που έγινε να είναι επιτέλους η αφετηρία για την εξάλειψη της οπαδικής βίας».

Η Ευαγγελία Τάνη και η Βούλα Κουρτίδου συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη επτάδα της 21ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Πασαδόρος: Ευαγγελία Τάνη (ΑΡΗΣ) 1π. (1/3 επ.)

Διαγώνια: Μαλίνα Τερέλ (ΑΕΚ) 25π. (23/45 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ).

Ακραίες: Λίντσεϊ Βάντερ (ΑΕΚ) 19π. (16/29 επ., 3 μπλοκ, 58% υπ. – 15% άριστες), Ασημίνα Νικολογιάννη (Πανναξιακός ΑΟΝ) 10π. (8/13 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 55% υπ. – 39% άριστες).

Κεντρικές: Βίβιαν Αραούχο (ΑΟ Λαμίας 2013) 9π. (8/10 επ., 1 μπλοκ), Νικολέτα Καραφουλίδου (Πανναξιακός ΑΟΝ) 9π. (5/8 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ).

Λίμπερο: Παρασκευή Κουρτίδου (ΑΡΗΣ) (λ, 48% υπ. – 30% άριστες) σε 44 υποδοχές (μόλις 1 λάθος)”.

To Top