Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα παραμονής με ιστορικό γκολ του Μωραΐτη (video)

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Stoiximan Super League και ο Βόλος νίκησε τον Πανσερρραϊκό στην εξ αναβολής αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να κάνει άλμα παραμονής.

Ο Βόλος ήταν αυτός που πανηγύρισε το τρίποντο στην εξ αναβολής αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό, χάρη στο πέναλτι του Μωραΐτη στο 54ο λεπτό, το πρώτο του στη Stoiximan Super League.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα της Μαγνησίας ήρθε στο 54ο λεπτό από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε σε σουτ του Τσοκάνη και χέρι του Ουεντραόγκο. Ο Μωραΐτης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που απειλούσε περισσότερο, μιας και ήταν πίσω στο σκορ, όμως έκανε λίγα πράγματα με αποτέλεσμα με το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Ο Βόλος με αυτό το τρίποντο έκανε άλμα από την επικίνδυνη ζώνη, φτάνοντας τους δέκα βαθμούς ενώ ο Πανσερραϊκός παρέμεινε στους 13, έχοντας ένα μαξιλαράκι από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες απείλησαν ελάχιστα τις δύο εστίες. Ο Βόλος είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο οκτώ με το ωραίο σουτ του Ντέλετιτς, στο οποίο ο Χόβαν επενέβη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν και είχαν κάποιες τελικές, χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη τελική στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Βόλος στην πρώτη του επικίνδυνη στιγμή στο παιχνίδι κέρδισε το πέναλτι και ο Μωραΐτης ευστόχησε. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πανσερραϊκός πάλεψε για να μπει στο παιχνίδι και να πάρει κάτι από το ματς, όμως δημιούργησε λίγες καλές φάσεις, με πιο αξιοσημείωτη το σουτ του Μασαρίποβ στο 70ο λεπτό. Ο Βόλος από την άλλη είχε κάποιες τελικές με πιο σημαντική το ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ του Άλχο που πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 13 λεπτά καθυστέρηση, καθώς υπήρχε εννιάλεπτη διακοπή λόγω προβλήματος στο VAR στο Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα κι αυτό εντός έδρας.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος: Κόστιτς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ντέλετιτς, Κόμπα, Κίτσος, Μωραΐτης

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ουεντραογκό, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Γκοτζαμανίδης, Στάικος, Μορέιρα, Μασαρίποβ, Τομάς, Πηλέας, Άλεκσιτς

 

 

To Top